- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Carnea de miel ajunge în „rețete” inedite. Un abator românesc vrea să producă nuggets din carne de miel

05 May, 22:17 • Amarie Giorgiana
Carnea de miel nu este dorită doar în perioada sărbătorilor de Paște și în rețetele clasice. Mai nou, un abator românesc, cu o tradiție de peste 14 ani pe piață, vine cu o idee inedită: să producă nuggets de miel.
Carnea de miel ajunge în rețete inedite. Un abator românesc vrea să producă nuggets din carne de miel

Carnea de miel schimbă regulile într-un abator din România. Proprietarii unui abator din vestul țării, cu o tradiție de 14 ani pe piață și contracte de export cu 13 țări din Europa și lumea arabă, își propun să facă nuggets de miel.

Abatorul familiei Gagea exportă carne de oaie în 13 țări și este certificat de mai bine de un an, iar de partea de prelucrare a animalelor care sunt exportate spre țările arabe se ocupă Ziad Al Sebai, un specialist care se asigură că sacrificarea ovinelor se face conform tradițiilor musulmane.

Citește și: Clasamentul iubitorilor de bere din Europa. Unde se bea cea mai ieftină, dar și cea mai scumpă bere în 2024

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii, a făcut în această săptămână o vizită la un abator dn localitatea Liebling din județul Timiș și a fost întâmpinat de Mihaela Popescu Gagea, tânăra care a preluat afacerea începută de strămoșii ei.

Nuggets de miel, produsul nemaipomenit care va atrage europenii

Mihaela Popescu Gagea a mărturisit că are în plan să investească în procesare, iar un produs pentru care a testat deja piața este nuggets-ul de miel.

miel Paște 2024
miel Paște 2024

„Avem niște idei pentru Nuggets-uri speciale de miel, am fost recent la un târg în Dubai și am văzut că ar fi de interes ca de la noi să plece caserole cu preparate congelate din miel. În ultimii ani carnea românească a fost foarte apreciată pentru că am reușit să învățăm și noi cum să creștem animalele, să avem o grijă mai mare de ele”, a spus directoarea.

Abatorul are și fermă proprie. „Noi avem și o fermă de finisare cu o capacitate de peste 25.000 de capete de miei de lapte și undeva la 20.000 de miei maturi”, a mai spus Mihaela Popescu Gagea.

Citește și: Platforma avicolă Mihăilești a vândut 15 milioane de ouă în primul trimestru din 2024, cu 60% mai mult decât în aceeași perioadă din anul 2023