- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Carrefour România oferă bani GRATUIT clienților! Ce trebuie să faci pentru a-i primi

04 Dec, 17:57 • Alexe Raluca
Carrefour România se alătură luptei pentru mediu prin adoptarea Sistemului de Garanție-Returnare (SGR), un pas important în economia circulară națională.
Carrefour România oferă bani GRATUIT clienților! Ce trebuie să faci pentru a-i primi

Sistemul de Garanție-Returnare, activ din 30 noiembrie 2023, încurajează reciclarea prin recompense financiare directe pentru clienții săi.

Citește și: Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour. Pentru cei din categoria „premium” va trebui să scoți bani frumoși din buzunar

Carrefour România oferă bani gratuit clienților

Carrefour România marchează un moment semnificativ în istoria reciclării prin implementarea Sistemului de Garanție-Returnare. Acesta permite clienților să returneze ambalaje de unică folosință din PET, aluminiu și sticlă, cu volume între 0,1l și 3l, la punctele de colectare special amenajate în magazine. Ambalajele trebuie să fie conforme Sistemului de Garanție-Returnare, purtând logo-ul RetuRO și un cod de bare special, indicat să fie spălate și cu capac atașat. Prin acest proces, clienții recuperează o garanție de 0,50 ron per ambalaj, fie în numerar la casele de marcat, fie direct în contul Act for Good, programul de loialitate al Carrefour.

Retailer-ul își continuă, astfel, tradiția în materie de sustenabilitate și colectare selectivă a deșeurilor, începută în 2019 cu platforma Punem Preț pe Plastic. Această nouă inițiativă subliniază angajamentul lanțului de magazine pentru un viitor mai verde.

Sistemul SGR se traduce într-un mecanism de recompensare a clienților pentru contribuția lor la protecția mediului. La achiziționarea unei băuturi ambalate în containere conforme SGR, clienții plătesc o garanție de 0,50 RON, sumă ce poate fi recuperată după returnarea ambalajelor goale. Punctele de returnare, prezente în peste 430 de magazine Carrefour, facilitează acest proces.

În plus, sistemul SGR nu se limitează doar la ambalajele cu logo-ul RetuRO și codul de bare special, ci oferă posibilitatea de reciclare și pentru celelalte ambalaje, deși acestea nu vor beneficia de garanția monetară.

O inovație deosebită o reprezintă integrarea SGR cu platforma Act for Good din aplicația mobilă Carrefour. Nicolae Drîmbu, Head of Innovation Carrefour România, evidențiază avantajele acestei integrări: clienții pot scana tichetul de reciclare prin funcția de Self Scan, transformând astfel garanția în voucher valoric pentru cumpărături ulterioare. În plus, utilizând aplicația, clienții beneficiază de extra recompense, accentuând astfel angajamentul Carrefour pentru o experiență client eficientă și conștientă ecologic.

Citește și: Zahărul, cel mai mare inamic al sănătății este și cel mai cumpărat. Cât te costă la Carrefour și Kaufland să cumperi un kilogram