- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour. Pentru cei din categoria „premium” va trebui să scoți bani frumoși din buzunar

20 Nov, 10:29 • stefan.vlad
Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour. În ultimii ani, cei artificiali s-au vândut destul de bine, iar unul dintre motive este că rezistă mai mulți ani și nu trebuie să cheltuiești bani în fiecare iarnă. Însă, cei care vor să simtă magia Crăciunul cu miros de brad, optează pentru cei naturali.
Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour. Pentru cei din categoria premium va trebui să scoți bani frumoși din buzunar

Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour. Ofertele din magazine cuprind o diversitate impresionantă de modele, dimensiuni și stiluri, inclusiv variante ce imită cu fidelitate aspectul brazilor naturali.

Citește și: Orașul montan din România care bate Inssbruck şi Chamonix în topul Booking. Este foarte apreciat de turiștii de peste hotare

Cât costă un brad de Crăciun la Carrefour

Dacă te decizi pentru un brad artificial, ar fi bine să iei în calcul locul unde vrei să așezi, pentru a-ți da seama ce dimensiuni se potrivesc. Pentru o cameră mai mică, este recomandat să optezi pentru o variantă mai îngustă. Numărul de ramuri și forma acelor reprezintă caracteristici de bază ale brazilor artificiali.

Culoarea bradului este un alt aspect important. Dacă dorești o variantă cât mai asemănătoare cu un brad natural, alege unul cu ace verzi. În schimb, pentru cei care apreciază iarna și peisajul ei, brazi cu crengile albe (similare celor acoperite de zăpadă) reprezintă alegerea perfectă.

Cele mai multe magazine au lansat deja oferte pentru produsele de Crăciun, inclusiv alimente și decorațiuni, încă din luna octombrie. Carrefour, de exemplu, prezintă o gamă variată de brazi cu prețuri de până la 999 de lei, cu înălțimea de 2,2 metri, încadrați în categoria „Premium”. Există și variante mai accesibile, precum cele la 419 lei, 229 lei sau chiar 139 de lei. Pentru opțiuni mai economice, poți opta și pentru un brăduț metalic, disponibil la doar 29 de lei.

Cât curent consumă instalația de brad

Instalația de brad ornamentează foarte frumos pomul de Crăciun, însă poate să aducă și pagube în bugetul tău. Cel mai indicat este să consumăm lumințe de Crăciun cu led. Chiar dacă sunt ceva mai costisitoare, consumul lor este mai redus decât al celor cu incandescență.

O instalație cu becuri consumă de regulă undeva la 20-30 de wati, ajungând până la cel mult 46 de wati. Instalația de brad clasică consumă în total 292,5 wați, aproximativ 0,29 kilowați, pe parcursul a 372 de ori.

O instalație pe LED consumă 5-10 wați pe oră adică un consum de energie extrem de scăzut. În cazul în care aceasta va fi folosită o lună întreagă, 10 ore pe zi, adică 300 de ore în total, instalația cu 100 de becuri ar consuma în jur de 2,25 kWh, iar prețul total pe cap de client ar fi de aproape 3 lei.

O recomandare venită din partea specialiștilor este să folosim în curte, instalații de luminițe pe baterii și nu cele care se pun în priză. Cum iarna sunt temperaturii foarte scăzute, cablurile trebuie asigurate și trebuie să fie impermeabile.

Tradiția spune că atunci când faci bradul de Crăciun, înainte de a pune celelalte ornamente, prima trebuie să fie instalația de brad. De asemnea se spune că pe lângă globuri și beteală în brad este bine să pui și o monedă.