- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Cât a ajuns să coste mămăliguţa pe litoral. „De aceea pleacă lumea în Grecia sau în Bulgaria!” FOTO

17 Jul, 20:53 • Cornel Ghimeșan
O turistă aflată pe litoralul românesc a dezvăluit ce preț are mămăliguța. La Eforie Nord, conform bonului, un kilogram de mămăliguță costă nu mai puțin de 50 de lei, iar pentru puțin peste 200 de grame femeia a fost nevoită să plătească suma de 11 lei.
Cât a ajuns să coste mămăliguţa pe litoral. De aceea pleacă lumea în Grecia sau în Bulgaria! FOTO

Cât a ajuns să coste mămăliguţa pe litoral. Pe lână preţul şocant plătit pentru mămăliguţă, tochitura pe care a ales-o nu pare a fi mai ieftină: 130 de lei/ kilogram. Astfel, pentru o porție de 200 de grame, turista a plătit 27 de lei. Până și chiflele sunt un adevărat lux atunci când vine vorba de prețurile ridicate: 5 lei una, în condițiile în care o pungă de făină nu costă mai mult de 10 lei, scrie Fanatik.

Cât a ajuns să coste mămăliguţa pe litoral

De asemenea, nici pulpele de pui și piureul nu sunt cele mai ieftine alegeri. În timp ce preparatul din cartof ajunge să coste 12 lei, bucata de carne atinge degajat suma de 20 de lei în Eforie Nord. În schimb, în Costinești, prețurile par a fi ceva mai relaxante. Astfel, în timp ce o friptură de porc ajunge să coste 7,5 lei pe suta de grame, o pulpă de pui costă doar 8,5 lei pe suta de grame. De cealaltă parte, un mic te costă doar patru lei, în timp ce un șnițel doar 7,5 lei suta de grame. Dacă mai vrei și piure, atunci trebuie să te aștepți la suma de 8,5 lei pe suta de grame.

Citeşte şi: ȘOCANT! Nimeni nu se aștepta la asta! S-a aflat ce conțin cunoscutele merdenele de la Luca

Până și o porție de piure a ajuns să coste 12 lei la Eforie Nord. Alți turiști au trăit o situație asemănătoare, după ce au mers la un restaurant din stațiunea precizată. O pulpă de pui poate costa 20 de lei, preț surprinzător pentru mulți români. Prețurile mari de la cazare și restaurante îi fac pe mulți români să aleagă alte litoraluri, precum cel din Bulgaria, Grecia sau Turcia. Au parte de experiențe noi, departe de casă, aproape la același preț.

Citeşte şi: Lovitură pentru turiști! Teroare în mai multe aeroporturi din Europa! Iată 10 companii aeriene care sunt de evitat în această vară

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult