- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă un buchet de flori pentru 8 martie. Prețurile au explodat față de anul 2023

02 Mar, 21:50 • Cornel Ghimeșan
Cât costă un buchet de flori pentru 8 martie. Prețurile au explodat față de anul 2023! Nu mai este mult până când femeile vor fi asaltate cu flori! Totuși, în afară de entuziasm, oamenii trebuie să aibă și bani mai mulți decât în anii trecuți pentru diverse cadouri. De exemplu, pentru flori! Iată cu cât se vinde un buchet de flori pentru 1 și 8 martie.
Cât costă un buchet de flori pentru 8 martie. Prețurile au explodat față de anul 2023

Cât costă un buchet de flori pentru 8 martie. Prețurile au explodat față de anul 2023! Nu mai este mult până când femeile vor fi asaltate cu flori și mărțișoare, pentru că luna martie se apropie cu pași repezi! Totuși, în afară de entuziasm, oamenii trebuie să aibă și bani mai mulți decât în anii trecuți pentru diverse cadouri.

Iată cu cât se vinde un buchet de flori pentru 1 și 8 martie.

Citește și Se așteaptă scumpiri la raft. Ce prețuri vor plăti românii pentru alimente în 2024

Peste mai puțin de două săptămâni se intră oficial în luna femeilor, deși bărbații nu cred că au mari motive de bucurie, mai ales că prețurile au explodat la orice în ultimul an.

Veștile nu sunt prea bune când vine vorba de flori, mai ales că prețul lor s-a cam dublat.

Totuși, indiferent de perioadele dificile, bărbații români obișnuiesc să își bucure partenerele cu micile atenții de 1 și 8 martie.

Oferta va fi una extrem de variată, pe gustul tuturor, însă exist o problemă, și anume, bugetul.

În 2024 este indicat ca bărbații să își suplimenteze fondurile pentru 1 și 8 martie sau pur și simplu să mai tăiați buchete de pe listă.

Motivul este reprezentat de explozia prețurilor.

Așa că, administratorii depozitelor recunosc că au făcut comenzi mai mici.

Florile prezente în piețe și magazine sunt importate majoritar din Olanda. În 2024, acestea sunt cu 30% mai scumpe, dacă vorbim de cele de primăvară, și cu 40% în cazul trandafirilor, potrivit Observator News.

La ce prețuri să se aștepte românii

În acest an, pentru cele două zile speciale, 1 şi 8 martie, cele mai căutate flori sunt lalelele, zambilele şi freziile.

Un singur fir se vinde în florării cu sume cuprinse între 7 și 8 lei.

Un buchet simplu cu şapte lalele costă în jur de 50 de lei. Poate ajunge și 100 de lei dacă este mai bogat. Cei care au bugete mai darnice și preferă aranjamentele florale trebuie să scoată din buzunare 150 de lei, mai mult cu 50 de lei faţă de anul trecut.

În ciuda prețurilor deloc mici, românii nu vor ocoli nici în acest an piețe cu flori.

„Trebuie să luăm, pentru că 8 Martie este Ziua Femeii şi sunt femeile din viaţa noastră care le iubim şi trebuie să luăm!”, mărturisește un bărbat, conform sursei citate.

Citește și Un nou val de scumpiri la alimente în România. Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză

Afacerile din domeniul florilor vor fi aducătoare de profit și în acest an. De asemenea, specialiștii sunt de părere că vânzările de flori vor depăși 30 de milioane de euro numai în perioada 1 – 8 martie.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult