- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât mai costă o nuntă în 2023. Pe ce ai de dat cei mai mulți bani

28 Jan, 11:35 • Bumbeneci Diana
Nunțile au ajuns să fie o mare problemă în 2023, având în vedere prețurile crescute duc la cheltuieli complet neașteptate. Din acest motiv, mulți miri se gândesc de două ori înainte pe ce să cheltuie banii.
Cât mai costă o nuntă în 2023. Pe ce ai de dat cei mai mulți bani

În momentul în care a început pandemia de coronavirus, majoritatea nunților au fost anulate. După ce s-a revenit la normal, viitorii miri au constatat că prețurile erau într-o ascensiune istorică, iar mai apoi, când sperau că lucrurile pot ajunge la normal, războiul dintre Rusia și Ucraina a creat și mai multe probleme. Din acest motiv, mulți români au fost nevoiți să își recalculeze bugetul.

Există multe metode prin care nunta poate fi organizată în așa fel încât mirii să nu iasă în pagubă. De Black Friday, de exemplu, o rochie de mireasă poate fi achiziționată cu prețuri de până la 1.000 de lei, însă totul depinde și de gusturi, anunță Observatornews.

Oamenii caută și soluții pentru evenimente mai puțin costisitoare

Mulți miri caută să își facă singuri aranjamentele, sau să cumpere unele cât mai ieftine, la mâna a doua sau de la magazine mai accesibile.

Nuntă/foto: sugestivă. sursa: pexels.com
Nuntă/foto: sugestivă. sursa: pexels.com

Încerc să fac eu aranjamentele, să vedem cât îmi iese. Acum, dacă s-a ivit ocazia asta, fac și de la rochie dacă se poate, spune o mireasă, potrivit aceleiași surse.

De partea cealaltă, o altă femeie ce se pregătește de nuntă consideră că un candy bar nu este esențial, ba mai mult, nici o formație de nuntă nu este una accesibilă, ci mai de grabă un DJ.

Ai mai putea citi și: Cât trebuie să muncească un român în Germania pentru a ieși la pensie

Sincer, eu nu văd util, chiar dacă toate lumea îl vede, candy bar-ul. Prăjitura se mănâncă la sfârșit. Candy bar-ul nu face altceva decât să îți taie pofta de mâncare. O formație care ar putea fi înlocuită de un DJ. Dacă este talentat, face același lucru ca o formație”, este părerea unei mirese, conform sursei citate.

Alți miri au în plan să economisească prin reducerea numărul de invitați. În loc să facă rabat, aceștia preferă să mai taie de pe listă anumite persoane și să le cheme doar pe cele mai importante.

Când vine o criză, evident că bugetele scad. Treaba furnizorilor care vor să rămână în piaţă este ca unicitatea pe care orice mireasă şi-o doreşte este să nu fie dată printr-un preţ piperat, ci prin idei originale”,  spune Alina Caraman, președinte AFIN.

Citește și: Bilete de tratament balnear în 2023. Ce români le pot obține și care sunt actele necesare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult