- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să îl cunoști pe Moș Crăciun. Care sunt costurile pentru o vacanță de vis în Laponia

13 Nov, 13:38 • Cornel Ghimeșan
Crăciunul este la o aruncătură de băț, iar cei mai mulți dintre noi visează la concediul de vis. Deși, pentru cea mai mare parte a oamenilor Valea Prahovei sau Bucovina rămân cele mai fezabile variante, unii oameni plănuiesc să dea o fugă chiar în ținutul lui Moș Crăciun, în Laponia. Iată care sunt costurile pentru o astfel de escapadă.
Câți bani trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să îl cunoști pe Moș Crăciun. Care sunt costurile pentru o vacanță de vis în Laponia

Mai sunt foarte puține zile până la sărbătorile de iarnă, iar cei mici au început deja să viseze la venirea lui Moș Crăciun. Pe de altă parte, adulți au început să se orienteze deja către vacanțe și sejururi pentru această perioadă, iar Laponia pare să fie locul perfect, care satisface atât nevoile adulților, cât și pe cele ale copiilor.

Citește și: Indicele ROBOR a scăzut la 6 luni! Acesta a stagant la 3 luni, la 6,30%!

În această destinație magică, pe parcursul verii, soarele strălucește pe cer 24 de ore pe zi, pe când în zilele de iarnă întunericul persistă, oferind doar 5 ore de lumină. Descoperiți prețul unei astfel de vacanțe în Laponia Fără îndoială, ținutul lui Moș Crăciun are un farmec aparte pentru cei mici.

Laponia, o regiune vastă, situată în cele mai nordice colțuri ale Europei, se întinde pe teritoriile a patru țări din această parte a globului. Cunoscută în întreaga lume pentru peisajele sale încântătoare acoperite de zăpadă și pentru spectacolul unic al aurorei boreale, acest loc uimitor atrage atenția călătorilor din toate colțurile lumii.

Mulți aspiră să exploreze Laponia, dar puțini cunosc cu adevărat costul unei astfel de experiențe. Prețul unei vacanțe în Laponia poate varia semnificativ în funcție de sezon, durata șederii, tipul de cazare și activitățile incluse în pachetul de vacanță.

Finlanda se remarcă ca una dintre cele mai nordice regiuni ale Europei, iar în Laponia, totul este special, de la oameni, zăpadă, aventuri în natură, până la legende și Moș Crăciun însuși, alături de celebrele aurore boreale.

De asemenea, Laponia este cea mai extinsă și nordică regiune din Finlanda, întinzându-se și în teritoriile a încă trei state: Norvegia, Suedia și Rusia.

În Laponia, există numeroase orașe fascinante de vizitat. Printre acestea, Levi se remarcă ca un oraș ce oferă un ritm de viață care transformă vacanța într-o experiență de neuitat, cu cele 45 de pârtii de schi (230 de kilometri) și găzduirea Cupei Mondiale de Schi.

În același timp, Rovaniemi, capitala Laponiei finlandeze și orașul natal al lui Moș Crăciun, atrage toate privirile, fiind locul pe care toți copiii își doresc să-l viziteze.

Excursiile cu sania

Cât despre ce poți face în Laponia, în mare parte călătoriile sunt cele care îți oferă și o experiență unică.

Așadar, excursia cu sania în Laponia este o experiența extraordinară și una dintre cele mai frumoase activități ale acestei regiuni nordice.

Safari cu sănii

Concret, excursiile cu sănii sunt oferite pe tot parcursul sezonului de iarnă și se bucură de o popularitate deosebită în perioada sărbătorilor de iarnă și nu numai.

Sănii trase de câini

Săniile trase de câini sunt excursii implică călătoria pe sănii trase de husky, cu ghid.

Cost: 99 Eur/adult, 89 Eur/copil 4-12 ani, gratuit pentru copiii sub 4 ani.

Sănii trase de reni

Aveti sansa sa va bucurati de plimbarea cu o sanie trasa de reni si sa admirati de aproape aceste animale atat de importante in Laponia!

Cost: 99 Eur/adult, 89 Eur/copil 4-12 ani, gratuit pentru copiii sub 4 ani.

Sănii trase de snowmobile

În schimb, dacă sunteți în căutarea de viteză și aventură, puteți opta pentru excursii cu sănii trase de snowmobile.

Observarea aurorei boreale

Mai mult, unele excursii cu sănii se desfășoară noaptea și pot oferi oportunități excelente pentru a observa aurorele boreale, un fenomen natural impresionant, caracteristic regiunii.

Cost: 79 Eur/adult, 69 Eur/copil 4-12 ani, gratuit pentru copiii sub 4 ani

Alte articole: Nicolae Ciucă, despre banii pentru majorarea pensiilor: Nu ne permitem anul viitor să creştem taxe şi impozite

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult