- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cazare acasă la Regele Charles! Cât costă să dormi într-una din proprietățile din România ale suveranului britanic

07 May, 14:13 • Constantin Cristina
Regele Charles are nu mai puțin de 10 proprietăți în România, iar cea mai cunoscută este cea de la Viscri. Proprietățile au fost achiziționate prin Fundația „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Cât costă să dormi acasă la Regele Charles.
Cazare acasă la Regele Charles! Cât costă să dormi într-una din proprietățile din România ale suveranului britanic

Te poți caza acasă la Regele Charles. Trebuie doar să-ți alegi o locație dintre cele 10 pe care le are în România. Cea mai cunoscută proprietate, fiind cea de la Viscri, a informat Hotnews.

Vezi și: Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are o avere colosală! Investigația jurnaliștilor The Guardian arată care sunt bunurile de lux deținute de noul monarh

Cazare acasă la Regele Charles

Cele 10 proprietăți au fost cumpărate prin Fundația „Mihai Eminescu Trust”, pe care o patronează. Între proprietățile sale se află Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, județul Sibiu, o locuință în Viscri, județul Brașov, patru în Valea Zălanului, județul Covasna și alte patru în satul Breb din județul Maramureș.

Fundația Prințului de Wales în România a investit peste un milion de lire sterline în România, potrivit directorului executiv al fundației Aura Woodward.

Casa de vacanță de la Valea Zălanului are 5 camere cu baie proprie. O cameră dublă se poate închiria pentru o noapte cu prețuri cuprinse între 533 de lei și 940 de lei, în funcție de opțiunea de servire a mesei.

Regele Charles
Regele Charles

Casa de la Viscri

Charles a ales să-și mai cumpere încă o casă în satul Viscri din județul Brașov, transformându-l în patrimoniul UNESCO. Acesta a apreciat dintotdeauna simplitatea, în special pe cea găsită în Transilvania, la Viscri.

Casa pe care a cumpărat-o are două camere și este la fel ca pe vremea strămoșilor. Casa poate fi vizitată, însă nu poate fi cazat nimeni. Înainte ca satul să devină cunoscut, locuitorii și-au pus ambiția și au adus la viață meșteșugurile vechi.

„Suntem într-o sură, pe una dintre grinzi era încrustat 1869 parcă. Ne-a luat ceva timp până am învățat de la meșteri tradiționali ce înseamnă să repari un acoperiș din țiglă tradițională, cum se lătuiește, cum se tencuiește, cum se rostuiește folosind materiale locale, evitând utilizarea cimentului.

Gătim cu resurse locale, adică forță de muncă din sat, avem 12 colegi din comunitate, avem ingrediente locale culese de un coleg de pe o rază de 75 de km în proporție de 90 la sută și folosim rețete transilvănene moștenite de soția mea de la bunica ei.

Povestea asta de patrimoniu cultură transilvănean se găsește de la ceramică, la construcția barului, cu teracotă Mediaș, la băuturile pe care le servim, la mâncărurile pe care le gătim, la farfuriile în care vin servite preparatele.”, a detaliat Alexu Toader, proprietar pensiune.

Numărul locuitorilor nu este unul foarte mare, depășește cu puțin 400 de locuitori. Arhitectura este tipică caselor din satele săsești, cu culori vesele și priveliști de neratat.

Alte articole: Schimbare radicală! Satul din România, salvat de Regele Charles, transformat dintr-o ruină în patrimoniul UNESCO