- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are o avere colosală! Investigația jurnaliștilor The Guardian arată care sunt bunurile de lux deținute de noul monarh

20 Apr, 23:21 • Lupu Alexandra
Nu o să-ți vină să crezi! Jurnaliștii The Guardian au descoperit ce avere fabuloasă deține Regele Charles al III-lea.
Regele Charles al III-lea al Marii Britanii are o avere colosală! Investigația jurnaliștilor The Guardian arată care sunt bunurile de lux deținute de noul monarh

În ciuda faptului că monarhii britanici nu sunt obligați să dezvăluie care este averea lor personală, iar Palatul Buckingham nu a acceptat să furnizeze astfel de informații, jurnaliștii The Guardian au aflat cel mai bine păstrat secret până la ora actuală: care este averea deținută de Regele Charles al III-lea. Așa cum relatează digi24.ro, suma este una fabuloasă.

Averea deținută de Regele Charles al III-lea

Jurnaliștii The Guardian au făcut o investigație de amploare. Concret, au folosit o echipă de 12 evaluatori de proprietăți, bijuterii și mașini pentru a afla care este averea deținută de noul monarh.

Tot efortul a fost depus tocmai din simplul fapt că monarhii britanici nu sunt obligați să dea detalii despre averea lor. În paralel, Palatul Buckingham a refuzat în mai multe rânduri să vorbească despre moștenirea regelui, susținând că informațiile „trebuie să rămână private”.

Citește și: Testamentul lui Pele. Cum se împarte averea uriaşă a „Regelui”, a apărut un moştenitor surpriză!

Jurnaliștii The Guardian au descoperit, însă, că averea deținută de Regele Charles al III-lea depășește valoarea de 2 miliarde de euro (1.8 miliarde de lire sterline). Odată cu această informație, reprezentanții Casei Regale au ținut să menționeze public că valoarea care circulă în mediul online este „un amestec foarte creativ de speculații”.

„Deși nu facem comentarii legate de afacerile personale, valorile pe care le-ați avansat sunt un amestec foarte creativ de speculații, presupuneri și inexactități”, au transmis reprezentanții Casei Regale.

Regele Charles al III-lea
Regele Charles al III-lea

Ultimele informații arată că noul monarh deține 23 mașini. Colecția este alcătuită din multe mărci de lux, precum Bentley, Jaguar sau Rolls-Royce și valoarea totală se ridică la 7.14 milioane de euro. Totodată, Charles are o moștenire de aproximativ 70 de cai pur-sânge, lăsată de Regina Elisabeta a II-a, a căror valoare se ridică până la 30 milioane de euro.

Noul monarh a început deja să vândă din ei prin licitație, reușind să încaseze până acum 2.6 mil. euro. Experții contactați de The Guardian au precizat că Regele Charles al III-lea deține o colecție fabuloasă de timbre, dar și cel puțin 400 opere de artă. Doar 60 dintre ele au fost evaluate la 2.72 milioane de euro. Averea noului monarh este alcătuită, de asemenea, de mai multe palate, castele, proprietăți sau bijuterii.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Regele Charles le oferă angajaților săi, din propriul portofel, un bonus de 600 de lire sterline pentru a-i ajuta să facă față inflației