- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce costuri sunt necesare pentru a înmatricula mașina. Taxa care devine obligatorie și are prețuri pe măsură

03 Sep, 15:02 • Constantin Cristina
În fiecare an, șoferii trebuie să fie la curent cu noile modificări care se fac în legătură cu noile taxe. De exemplu, în cazul înmatriculării mașinii vor fi necesare o serie de taxe de achitat, unele deja știute, altele noi.
Ce costuri sunt necesare pentru a înmatricula mașina. Taxa care devine obligatorie și are prețuri pe măsură

Înmatriculare auto 2023. Pentru a circula pe drumurile din țară toți șoferii sunt nevoiți să achite anumite taxe de înscriere a autoturismului personal, a transmis impact.ro.

Citește și: Românii sunt loviți din nou de o altă scumpire! Tarifele polițelor RCA devin o problemă pentru mai mulți șoferi, începând cu 8 septembrie

Ce costuri sunt necesare pentru a înmatricula mașina. Taxa care devine obligatorie și are prețuri pe măsură

Așadar, în cazul mașinilor second-hand cumpărate din România, pentru a le înmatricula va fi necesar un certificat de înmatriculare care costă 49 de lei și poate fi plătită prin internet banking, virament bancar, mandat poștal, numerar la sucursalele BCR și în rețeaua de stații SelfPay.

Ulterior trebuie achiziționate plăcuțele de înmatriculare care sunt obligatorii și se va plăti dublu pentru ele, mai exact 40 de lei, deoarece o plăcuță are prețul de 20 de lei.

Mai mult, este necesară și o asigurare obligatorie de tip RCA, iar prețul acesteia diferă în funcție de motor, iar prețurile diferă și ele, ajungând la valori destul de mari.

Dacă vehiculul este din străinătate și urmează să fie înmatriculat în România vor fi necesare următoarele documente pentru care se va plăti următoarele taxe.

taxa înmatriculare mașina
taxa înmatriculare mașina

– Trebuie să plătiți o taxă pentru traducerea autorizată a documentelor necesare înmatriculării mașini – prețuri începând de la 15 lei/pagină. După aceea, va fi nevoit să cumpere asigurare RCA pentru o perioadă de 3 luni, iar prețul acesteia variază în funcție de capacitatea cilindrică a motorului. În plus, va plăti 49 de lei pentru certificatul de înmatriculare.

– Trebuie să se programeze pentru Inspecția Tehnică Periodică (ITP), care trebuie efectuată la Registrul Auto Român, de unde se obține certificarea autenticității vehiculului, iar pentru aceasta se achită o taxă de 450 de lei. După aceea, mai este de plătit taxa pentru eliberarea talonului, care anul acesta costă 37 de lei.

Alte articole: 93% dintre români sunt interesați de tarifele pentru reparațiile unei mașini „Preţul poliţei RCA este influenţat de costul despăgubirilor”