- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce salariu are o femeie de serviciu în străinătate versus România. Unde se plătește mai bine

09 Mar, 12:32 • Cornel Ghimeșan
Mulți români își lasă în urmă familia, casa, prietenii, tot ce au construit aici și o iau de la zero în străinătate, unde pleacă în speranța că vor avea un trai mai bun.
Ce salariu are o femeie de serviciu în străinătate versus România. Unde se plătește mai bine

Ce salariu are o femeie de serviciu în străinătate versus România. Chiar și cei care au studii superioare se orientează către varianta plecatului peste hotare. Salariile sunt mai mari și pot duce o viață decentă ca să-și ajute familia de acasă.

Citește și Ce îi aşteaptă pe fermieri în 2024 şi de ce s-a prăbuşit preţul cerealelor. Specialist: „Trebuie să ne întoarcem la origini”

O femeie de serviciu care lucrează în Germania, spre exemplu, are un salariu uluitor. Câștigă un salariu mediu anual de 29.700 de euro. Pe lună asta înseamnaă 2.475 de euro, iar tariful mediu orar e de 15,47 euro. În acest domeniu, salariile din vestul Germaniei sunt mai mari decât în est.

Salariile variază între 13 și 26 de euro pe oră, totul în funcție de zona unde se lucrează. În domeniul curățeniei, munca se împarte între casele oamenilor sau în diverse companii. Din 1 ianuarie 2024, salariul minim din Germania e de 12,41 euro brut pe oră.

Citește și O bancă din România oferă clienților un cadou la fiecare plată. Proiectul va cuceri românii în 2024

Ce salariu are o femeie de serviciu în străinătate

În România, femeile de serviciu pot să câștige mai mult decât un cadru didactic dacă lucrează în locul potrivit. Spre exemplu, un hotel din România oferă un salariu net de 3.300 de lei pe lună, cu posibilitatea creșterii venitului la 4.000 de lei în câteva luni. Se lucrează opt ore pe zi, cinci zile pe săptămână.

Un antreprenor român a postat o astfel de ofertă pe internet și a spus că așteaptă CV-uri de la persoane responsabile de până la 50 de ani. Conform anunțului, experiența anterioară e considerată un avantaj important. Personalul de curățenie are printre responsabilități curățarea băilor, înlocuirea obiectelor consumabile, schimbarea lenjeriilor de pat, spălarea prosoapelor și a lenjeriilor.

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult