- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai scump pai din lume costă 2000 de dolari. Care este vechimea acestuia și cum a rezistat atâta timp

27 Jan, 21:37 • Polojan Tudor
Un pai marca McDonald's, considerat "de epocă", se vinde cu 1860 de dolari pe Ebay. Acesta este intact și datează din 1980, nu prezintă nicio ruptură, iar acrurile sale aurii retro reprezintă emblema restaurantului. Cel care a scos obiectul la vânzare susține că paiul este un obiect de colecție extrem de rar.
Cel mai scump pai din lume costă 2000 de dolari. Care este vechimea acestuia și cum a rezistat atâta timp

Nu mai mult de 1860 de dolari trebuie să scoată din buzunar un pasionat de obiecte vechi, rare, de colecție. Pe Ebay, locul unde majoritatea oamenilor vând lucruri vechi, suveniruri, obiecte de artă, monezi sau haine, se găsește și un pai McDonald’s din anul 1980, conform observatornews.ro.

Fără nicio urmă de uzură și încă sigilat, paiul a fost scos la vânzare în ciuda faptului că a fost oferit gratuit în momentul respectiv. Însă dorul vremurilor apuse poate fi ușor stins, iar cel ce vrea să trăiască un astfel de sentiment trebuie să plătească bani buni.

Te-ar mai putea interesa și: Situaţie INCREDIBILĂ: unui chiriaş i-a fost trecut la întreţinere un ajutor pentru înmormântarea unei vecine pe care nu o cunoştea. „Numai în Cluj, oraşul tuturor posibilităţilor”

Pai marca McDonald's din 1983/ sursa foto: ebay.com
Pai marca McDonald’s din 1983/ sursa foto: ebay.com

Pai Rare Vintage Plastic McDonald’s

Vânzatorul susține ca obiectul pe care îl deține poate fi considerat, cu siguranță, o raritate – de colecție. Dacă nu sunteți convinși de acest lucru, descrierea produsului pus la vânzare pe Ebay o va face.

„Paie de design Rare Vintage Plastic McDonald’s 1986 – Încă în ambalaj – Nedeschis și în stare bună pentru vechime. Articol nostalgic pentru orice colecționar pasionat, care te duce înapoi în vremurile bune”, a scris acesta.

Suma reprezintă, în acest moment, echivalentul a 429 de Big Mac-uri sau 300 de cutii de Chicken McNuggets a câte 20 de bucăți. Mc Donald’s nu mai folosește paiele din plastic de aproximativ 5 ani, din septembrie 2018. Acestea au fost înlocuite cu cele din hârtie ecologică, având un grad de bio-degratare mult mai mare.

Deținătorul paiului Mc nu este însă singurul care s-a gândit să pună la vânzare obiectul reprezentativ al firmei de fast-food. Tot mai mulți deținători de astfel de paie din plastic se găsesc pe site-ul Ebay și se vând la mii de dolari. Dacă un obiect de acest fel din 1986 se vinde cu aproape 2.000 de dolari, unul care este fabricat în 2010 se va vinde cu 130 de dolari.

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult