- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cele mai bune destinații de vacanță în februarie. Unde te poți relaxa la plajă, în Europa

18 Jan, 12:41 • stefan.vlad
Cele mai bune destinații de vacanță în februarie. Chiar dacă nu suntem în plin sezon turistic, iar la noi este iarnă în toată regula, sunt câteva opțiuni, aproape de casă, unde te poți relaxa chiar la plajă sau, măcar, să ne bucurăm de temperaturi ceva mai blânde.
Cele mai bune destinații de vacanță în februarie. Unde te poți relaxa la plajă, în Europa

Cele mai bune destinații de vacanță în februarie. Mai jos, sunt câteva destinații care se află în Europa, potrivite dacă doriți un concediu la căldură și mai aproape de casă.

Cele mai bune destinații de vacanță în februarie

Insulele Canare

Insulele Canare sunt un arhipelag spaniol din Oceanul Atlantic, situat la aproximativ 100 de kilometri de coastele marocane. Insulele sunt cunoscute în toată lumea, mai ales datorită celebrei insule Tenerife, o destinație considerată de unii de lux, dar care primește turiști în orice perioadă a anului, mai ales datorită climei extrem de plăcute.

Insulele Canare sunt, datorită climei, căutate de turiști mai ales vara și iarna, iar un alt avantaj, cel puțin pentru unii, este faptul că dacă știți limba spaniolă nu veți avea probleme în a vă descurca.

Pe lângă Tenerife, alte destinații foarte căutate din arhipelag sunt Gran Canaria, Fuerteventura și Lanzarote. Peste 12 milioane de turiști merg anual în Canare. În februarie, temperaturile ajung la o medie de 18-19 grade Celsius, cu maxime de 22 de grade.

În Canare se află și cel mai înalt vârf muntos din Spania, Teide (3.718 metri), acoperit mereu de zăpadă, indiferent de temperaturile de la baza muntelui, notează traveltailor.ro.

Madeira

Rămânem în apropiere și mergem tot într-o zonă insulară: Madeira. Această insulă aparține Portugaliei, iar temperaturile în luna februarie se învârt în jurul valorii de 20 de grade.

Situată în Atlanticul de Nord, Madeira are capitala la Funchal, acolo unde veți întâlni o grădină botanică excepțională, plină de plante tropicale, dar și Grădina cu Orhidee.

Zonele rurale au și ele o frumusețe aparte, așa că nu ezitați să vizitați această regiune a Portugaliei.

Citește și: Cât costă o casă cu trei dormitoare într-un sat din Spania. Românilor nu le-a venit să creadă: „Proprietatea perfectă atât pentru vacanță, cât și pentru viață cu normă întreagă”

Cipru

Insula din estul Mediteranei a devenit în ultimii ani o destinație aleasă de mulți români, mai ales datorită apropierii geografice, dar și datorită temperaturilor care, în timpul iernii ajung la 17 grade (acestea fiind minimele!).

Cu temperaturi care iarna ajung la cel putin 17 grade, Cipru este una din destinatiile cele mai accesibile pentru romani si pentru multi alti turisti europeni. Si unde e cel mai usor sa fugim de viscol decat…cel mai aproape de casa, nu?

Situat la doar 1.300 de kilometri de România, Cipru constituie nu numai o locație caldă din apropierea României (mult mai aproape decât Canare sau Madeira), dar și o destinatie unde vă veți simți literalmente ca acasă, notează sursa citată.

Creta

Insulele din Grecia sunt de multă vreme destinația de vacanță preferată pentru mulți români, dar în luna februarie nu orice insulă elenă este potrivită pentru turism.

Insula Creta, însă, poate fi o destinație ideală pentru această perioadă, pentru că temperatura medie este de aproximativ 15 grade Celsius.

Situată în sudul extrem al Greciei, Creta oferă peste o mie de kilometri de plaje cu nisip fin, dar și ape cristaline care fac deliciul amatorilor de fotografii de vacanță reușite.

Plină de vestigii arheologice, Creta poate fi și o destinație culturală, pe lângă peisajele deosebite pe care le oferă. Aceasta ca să nu vorbim de plajele de vis și de mult iubita bucătărie grecească.

Malta

În fine, cea de-a cincea destinație pe care v-o propunem astăzi este Malta, o destinație nu foarte cunoscută în rândul turiștilor români, dar care ar merita să fie explorată fără doar și poate.

Lunile de vară sunt cele mai aglomerate în materie de turism, dar și luna februarie este o perioadă bună pentru a vizita Malta, datorită climatului extrem de blând.

Temple megalitice, catacombe și forturi, dar și capitala Valetta, aflată în patrimoniul UNESCO, vă așteaptă să le descoperiți în această țară mediteraneană.