- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Greșeala care te lasă fără bani atunci când îți rezervi vacanța de vară

13 Jan, 22:32 • Bocioacă Bianca
Tu știai că poți rămâne fără bani când rezervi vacanța de vară? Ai grijă să nu faci această greșeală dacă nu vrei să ai concediul ruinat.
Greșeala care te lasă fără bani atunci când îți rezervi vacanța de vară

Cum poți să rămâi fără bani când îți rezervi vacanța de vară. O greșeală frecventă pe care multe persoane o fac ajunge să le ruineze întreaga vacanță.

Dacă vrei să nu rămâi fără bani când rezervi vacanța de vară, trebuie să ții cont de sfaturile specialiștilor. Sunt anumite situații care pot fi evitate dacă vrei să nu ai concediul ruinat.

De obicei, cele mai multe persoane aleg să rezerve o vacanță din timp. Astfel, costurile sunt ceva mai mici. Totodată, scapi de stresul că nu o să mai găsești niciun loc disponibil.

Citește și: Sondaj Travelminit.ro: cum a fost turismul românesc în 2023 din perspectiva hotelierilor? August, luna cu cele mai multe rezervări de vacanțe în țară

Cum să nu ai vacanța de vară ruinată

Este, însă, o alegere bună? Nu puțini sunt cei care s-au trezit cu vacanța ruinată. Chiar dacă au rezervat vacanța și au achitat cazarea, ori bilete de avion, la final au aflat că locația este plină, ori zborul este anulat. De asemenea, au fost și cazuri în care o persoană s-a îmbolnăvit și nu a mai putut pleca.

Motivele pentru care poți să rămâi fără bani sunt multiple. Pot exista erori pe platformele de rezervare, ori poate compania aeriană unde ai cumpărat un bilet întâmpină probleme și anulează zborurile către diferite destinații. Există și soluții, arată The Sun.

Martin Lewis, expert în economisarea banilor. a tras un semnal de alarmă în acest context. El a spus cim poți evita situația în care să rămâi fără bani când rezervi vacanța de vară – asigurarea.

Citește și: Vacanțe în Grecia 2024. Turiștii români vor rămâne cu mai mulți bani în concediu!

Dacă ai o asigurare de călătorie, poți recupera rapid banii. Astfel, orice problemă care apare înainte de plecare, atât departea ta, cât și de cealaltă parte, nu te va lăsa fără bani în conturi.

„În fiecare an, în mod dezolant, fără greș, în perioada premergătoare verii, cineva care a fost diagnosticat cu cancer sau cu o altă afecțiune gravă care necesită tratament pe termen lung îmi spune că nu va putea pleca în vacanță, dar compania aeriană sau hotelul nu îi va rambursa banii.

Eu le spun: “Pentru asta există asigurarea de călătorie”, dar apoi îmi spun că nu au apucat încă să o facă. Mi se rupe inima. Jumătate din scopul asigurării este de a vă proteja în cazul în care se întâmplă lucruri care vă împiedică să plecați. Așa că vă rog să o obțineți imediat ce faceți rezervarea”, a punctat acesta.