- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cele mai vândute smartphone-uri în 2023. Primele 7 sunt de la aceeași companie

22 Feb, 20:27 • stefan.vlad
Cele mai vândute smartphone-uri în 2023. Nu este nicio surpriză faptul că Apple a dominat topul telefoanelor, iar pe primele șapte locuri se află chiar produse fabricate de compania menționată. În top, nu apare niciun model Plus din niciuna dintre cele mai recente trei generaţii de iPhone.
Cele mai vândute smartphone-uri în 2023. Primele 7 sunt de la aceeași companie

Cele mai vândute smartphone-uri în 2023. Apple a dominat piaţa de smartphone-uri în 2023 mai copios decât a făcut-o vreodată. Top 10 al celor mai vândute telefoane, conform analizei Counterpoint, este compus din şapte iPhone-uri, urmate de trei dispozitive Samsung.

Cele mai vândute smartphone-uri în 2023

iPhone 14, iPhone 14 Pro Max şi iPhone 14 Pro au fost cele mai vândute smartphone-uri la nivel global în 2023, urmate de iPhone 13 şi trei modele din seria iPhone 15.

După cele şapte iPhone-uri vin trei telefoane Samsung: Galaxy A14 5G, Galaxy A04e şi Galaxy A14 4G.

În cazul Samsung, se observă cum producătorul coreean nu a reuşit să aducă în Top 10 niciun flagship, ci doar modele aşa-zis accesibile.

Pentru acest an, analiştii se aşteaptă ca în Top 10 să intre şi smartphone-uri ale producătorilor chinez. Rămâne de văzut cum vor afecta acestea prezenţa Samsung în topul vânzărilor.

Citește și: Fanii Apple vor fi în extaz. iPhone 16 vine cu inovații semnificative, oferind utilizatorilor experiențe îmbunătățite și performanțe superioare

Apple dezvoltă iPhone-urile pliabile

Apple nu se lasă și vrea să revină în forță pe piață cu noi telefoane. De această dată, compania lucrează la dezvoltarea prototipurilor pentru cel puțin două iPhone-uri ce se pliază pe lățime, asemenea unui telefon cu clapetă.

iPhone-urile pliabile sunt în fază timpurile de dezvoltare şi compania nu are planuri de producţie în masă pentru 2024 sau 2025, potrivit The Information, citând o persoană din interiorul companiei.

Apple a abordat recent cel puţin un producător din Asia pentru componente legate de două iPhone-uri pliabile de dimensiuni diferite. Compania nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters însă se așteaptă ca un anunț să fie făcut în perioada următoare, chiar dacă, momentan, nu se pune problema producției și comercializării a unor astfel de telefoane.

Și pentru că tehnologia nu se oprește aici, OpenAI, creatorul ChatGPT, Sam Altman, este în discuții cu fostul designer Apple Jony Ive și Masayoshi Son, de la SoftBank, pentru a construi „un iPhone al inteligenţei artificiale”, cu ajutorul unei finanţări de peste 1 miliard de dolari. Și deși discuțiile sunt avansate, nu s-a ajuns încă la un numitor comun, iar până la o decizie definitivă ar putea trece mai multe luni.