- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cheesecake cu fistic FĂRĂ COACERE. Desertul de care te îndrăgostești de la prima îmbucătură

04 Aug, 15:43 • Stefan Simion
Dacă îți place fisticul, atunci o să îți placă mult această rețetă de cheesecake cu fistic fără coacere. Un desert ideal de pregătit vara, atunci când să stai lângă cuptorul în care coci mâncăruri sau deserturi este ultimul lucru pe care ți l-ai dori.
Cheesecake cu fistic FĂRĂ COACERE. Desertul de care te îndrăgostești de la prima îmbucătură

Deliciosul cheesecake cu fistic se prepară din pastă de fistic și fistic mărunțit. Este un desert generos, potrivit pentru 8 până la 10 persoane, și are avantajul că poate fi pregătit dinainte.

Este gata în 30 de minute, cea mai provocatoare parte a acestei rețete fiind, fiind pentru cei pofiticioși și nerăbdători, faptul că se introduce la frigider pentru cel puțin 4 ore.

Fisticul are o aromă fină, ușor dulceagă și cremoasă, care transformă orice desert într-o experiență mai rafinată. Cheesecake-ul cu fistic e un desert special, diferit de clasicele prăjituri cu ciocolată sau vanilie.

Are o culoare naturală verzuie care iese în evidență, mai ales dacă îl decorezi cu fistic mărunțit sau o glazură ușoară. Este perfect pentru mesele festive sau pentru când vrei să impresionezi musafirii.

Cheesecake cu fistic, ingrediente necesare

Pentru blat:

  • 200 g biscuiți (speculoos, biscuiți simpli sau tip petit beurre)

  • 100 g unt topit

Pentru crema de fistic:

  • 400 g cremă de brânză (tip Philadelphia)

  • 200 ml frișcă lichidă (smântână pentru frișcă)

  • 100 g pastă de fistic

  • 100 g zahăr

  • 3 foi de gelatină

  • 50 g fistic nesărat, mărunțit (pentru decor)

Citeste si Cum se face limonada egipteană, ce se pune în loc de apă. Rețeta perfectă pentru zilele cu cod roșu de caniculăcheesecake cu fistic

Cheesecake cu fistic, mod de preparare

Începe prepararea cheesecake-ului prin zdrobirea biscuiților cu o furculiță sau la blender până obții o pudră fină. Amestecă pudra de biscuiți cu untul topit până se formează o compoziție nisipoasă.

Pune acest amestec în forma de tort și apasă-l bine pentru a obține un strat uniform. Pune la frigider cât timp faci crema.

Pune foile de gelatină la înmuiat în apă rece, timp de 5–10 minute.

Într-un bol, bate crema de brânză cu zahărul, apoi adaugă pasta de fistic și amestecă bine.

Încălzește o mică parte din frișca lichidă și dizolvă în ea gelatina scursă de apă. Amestecă bine până se dizolvă complet.

Adaugă amestecul cald peste crema de brânză cu fistic.

Citeste si Mihaela Bilic explică de ce nu este bine să spălăm orezul înainte să-l gătim. Ce rețetă de risotto recomandă

Bate restul de frișcă până obții o frișcă tare, apoi încorporeaz-o ușor în crema de fistic.

Toarnă crema în forma de tort, nivelează deasupra și lasă la frigider cel puțin 4 ore.

Înainte de servire, decorează cu fistic mărunțit și, opțional, cu un sos de ciocolată sau de fructe de pădure.

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult