Mihaela Bilic explică într-o nouă postare pe rețelele de socializare de ce acest obicei, în aparență inofensiv, poate distruge textura și gustul preparatului final.
„Nu spălați orezul înainte de a-l pune în cratiță, amidonul care există pe boabe este responsabil de textura cremoasă a preparatului. Dacă spălați orezul, pierdeți aderența dintre boabe, amidonul este cel care le ține legate.”
Risotto nu este doar o versiune italiană a pilafului, ci un preparat sofisticat, care necesită o tehnică de gătit riguroasă și ingrediente bine alese. Cremozitatea sa caracteristică este dată de amidonul eliberat din boabele de orez în timpul gătirii.
Te-ar mai putea interesa: Rețeta de sezon cu dovlecei rumeniți, care a cucerit lumea. Are un gust delicios și se prepară repede
Mihaela Bilic atrage atenția că, pentru un risotto autentic, este important să se folosească orez special, precum Arborio sau Carnaroli – soiuri bogate în amidon, cu o consistență ideală pentru obținerea texturii catifelate specifice acestui fel de mâncare.
Mihaela Bilic spune că există trei reguli esențiale pentru ca risotto-ul să iasă cum trebuie:
Mihaela Bilic propune risotto cu dovlecei și parmezan, pentru cei care vor să încerce această rețetă la ei acasă. Este ușor de pregătit și extrem de gustos.
Ingrediente:
Cum se prepară:
Ceapa se călește în ulei, apoi se adaugă orezul și se amestecă bine, până când capătă un aspect ușor translucid. Se toarnă vinul alb (opțional), iar apoi se începe adăugarea treptată a supei fierbinți. Dovleceii se adaugă pe parcursul fierberii. La final, când orezul este fiert „al dente” (moale la exterior si puțin mai tare la interior), se adaugă untul și parmezanul, amestecând pentru o textură cremoasă.
Te-ar mai putea interesa: Rețetă pastă de mici preparată de Gina Bradea. E o opțiune bună și pentru cei care sunt la dietă