- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Chinezii au inventat „telefonul pentru neîndemânatici”. Cât costă gadget-ul care rezistă la şocuri şi poate sta 30 de minute în apă

29 Mar, 14:31 • stefan.vlad
Chinezii au inventat "telefonul pentru neîndemânatici" și au creat modele special concepute să reziste la şoc. Aceste gadget-uri pot fi scăpate pe jos de multe ori, ţinute în apă şi cu toate astea, să nu păţească nimic. În tendinţe se regăsesc şi telefoanele cu termometru, cameră termică sau chiar endoscop şi microscop.
Chinezii au inventat telefonul pentru neîndemânatici. Cât costă gadget-ul care rezistă la şocuri şi poate sta 30 de minute în apă

Chinezii au inventat „telefonul pentru neîndemânatici”. Acesta este proiectat să reziste la şocuri, dar nu numai. Producătorul din China a înzestrat smart-phone-ul rezistant şi cu tipuri de cameră mai puţin obişnuită: endoscopică, microscopică şi termică.

Citește și: Scăpăm de „Mod avion”!. Comisia Europeană va desemna frecvențele noii rețele 5G care vor permite telefoanelor mobile să rămână conectate în timpul zborului

Chinezii au inventat „telefonul pentru neîndemânatici”

Poate să stea destul de mult în apă. După cum vedeţi, este deja de 173 de minute. După cum se poate vedea, este funcţional. Cât poate să stea în apă? Producătorul recomandă o jumătate de ora.

Dacă lucraţi ca electrician, spre exemplu, şi aveţi nevoie să vedeţi dacă un cablu e sub tensiune şi se încălzeşte, puteţi să verificaţi asta. Sau dacă lucraţi într-un service de telefoane şi laptopuri, să vedeţi unde anume pe placă se încălzeşte. Iar camera endoscopică vă ajută dacă aţi scpăat ceva înt-un loc greu accesibil.„, a precizat Ana, reprezentant magazin, potrivit Observatornews.ro.

În funcţie de dotări, telefoanele costă între 700 şi 4.000 de lei, spune Cristi Szentlaszloi, director magazin gadget-uri: „Între 700 de lei şi până la 4000 de lei. Da, dar e mare diferenţa de preţ. Ce face unul, ce face altul? Specificaţiile, în primul rând. Display-ul. Ala de 700 de lei e HD, ala la 4.000 de lei e 4k. Camerele, avem şi de 100 mp. Dar toate sunt rezistente la apă şi şcouri. Bineînţeles, ăla mai ieftin are o rezistenţă mai mică„.

În România, se vând lunar aproape 1.000 de astfel de telefoane rezistente la şocuri. Mihai este unul dintre cumpărători. Topul celor mai rezistente smart-phone-uri este completat şi de un producător român. De departe, însă, cel mai rezistent telefon din lume este creat de o companie americană, cunoscută pentru fabricarea vehiculelor de construcții și a altor echipamente grele.

Telefoane ce vor fi lansate în 2023

Marii producători de smartphone-uri urmează să lanseze noi modele, iar printre ei se numără Apple, Samsung, Google sau OnePlus. Anul trecut, producătorii de smarphone-uri spuneau că au făcut progrese.

Telefoane ce vor fi lansate în 2023. Apple a obținut pentru modelele iPhone conectivitate prin satelit pentru situații de urgență și pentru detectarea accidentelor rutiere, în vreme ce Google a identificat mai multe modalități de a folosi Tensor, cipul său personalizat, la modelele Pixel 7 și 7 Pro. Mai mult, Samsung a oferit modelelor din vârful de gamă – Galaxy S – un aspect nou și o cameră foto îmbunătățită.

Apple iPhone 15

Compania americană Apple este așteptată să lanseze noua gamă de iPhone în luna septembrie 2023. Introducerea portului de încărcare de tip USB type C este considerată una dintre cele mai mari schimbări pentru următoarea generație de telefoane iPhone.

Samsung Galaxy S23

De asemenea, e de așteptat ca gigantul sud-coreean Samsung să facă upgrade-uri camerei foto și să vină cu schimbări în materie de design.

Samsung S23 Ultra ar putea avea în configurație o cameră principală de 200 de megapixeli, a precizat Ice Universe, cont de Twitter specializat în dezvăluiri de informații din domeniul telefoanelor mobile. Cel puțin, pe hârtie, ar fi un progres față de camera principală de 108 de megapixeli a modelului Galaxy S22 Ultra. De menționat că dimensiunea senzorului și viteza au un rol important pentru producerea unei imagini de calitate.

Google Pixel 7A

Dacă va respecta tradiția, Google ar putea lansa în primăvara sau vara lui 2023 modelul Pixel 7A, adică o variantă mai accesibilă a modelului Pixel 7. Dezvoltatorul Kuba Wojciechowski susține că Google Pixel 7A ar putea avea un display cu o rată de refresh de 90Hz și încărcare wireless, două caracteristici care nu se regăsesc la modelul Pixel 6A. Google Pixel 7A va avea un design similar modelului anterior.

Google Pixel 7A va veni, cel mai probabil, cu procesorul Tensor G2 care se regăsește și la modelele Pixel 7 și 7 Pro, dar și un sistem de camere ce va include senzori wide și ultrawide.

Samsung Galaxy Z Fold 5

Samsung va prezenta a cincea generație a Galaxy Z Fold în 2023. Următoarea versiune a hibridului dintre un telefon și o tabletă ar putea avea un slot pentru stocarea stylus-ului S Pen, un design și materiale mai ușoare, precum și un „breton” mai puțin vizibil, arată publicația coreenă The Elec. Deocamdată, gigantul sud-coreean nu a confirmat oficial cu ce îmbunătățiri va veni Z Fold 5.

OnePlus 11

OnePlus 11 5G își va face debutul la începutul anului viitor. Compania chineză a confirmat că că noul telefon va fi lansat pe 7 februarie, alături de OnePlus Buds Pro 2. Una dintre cele mai mari schimbări care vor apărea pe OnePlus 11 ar putea fi modulul circular reproiectat al camerei sale, potrivit randărilor publicate pe blogul GadgetGang.