- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Apple scade în vânzări și profit. Chinezii au întârziat cu livrarea materialelor. Ce spune compania

03 Feb, 09:05 • Stefan Simion
Una dintre cele mai importante companii de tehnologie se află în pericol. Cifrele corporației Apple sunt într-o continuă scădere, iar reprezentanții sunt îngrijorați. Aceștia dau vina pe chinezi.
Apple scade în vânzări și profit. Chinezii au întârziat cu livrarea materialelor. Ce spune compania

Veste neașteptată! Considerată una dintre cele mai mari companii de tehnologie, Apple se confruntă cu una dintre cele mai periculoase situații. Cifrele sunt într-o continuă scădere, iar soluțiile nu sunt ușor de găsit, conform Zf.ro.

După o serie de 14 trimestre consecutive de creștere a veniturilor, a apărut un impediment neașteptat. Chinezii au întârziat cu livrarea telefoanelor chiar în timpul sărbătorilor, mai exact, în momentul în care solicitările erau din ce în ce mai mari. Mulți dintre clienți s-au autosesizat inclusiv pe internet în această privință.

Aceștia povesteau despre timpul de așteptare pe care l-au avut încă din momentul în care au realizat o precomandă a Iphone-ului dorit. Profitul a scăzut cu 13,4% din această cauză. Influențele s-au simțit chiar și la nivelul veniturilor, acestea scăzând cu 5,5%. Reprezentanții Apple sunt îngrijorați! Inclusiv vânzările de Iphone au scăzut, cu 8,2%, iar acțiunile s-au prăbușit cu 4,33%.

Citește și: Apple introduce mai multă securitate! Datele din iCloud vor fi protejate protejate cu criptarea E2E

Șeful financiar Apple nu a ezitat să dea declarații

Apple
Apple

Luca Maestri a ales să iasă în față și să vorbească despre situația de criză pe care o confruntă compania în aceste momente. Acesta a declarat că întârzierea lanțului de aprovizionare este cea care a generat toată situația. Șeful financiar a menționat că, fără această perturbare, cifrele ar fi crescut, dat fiind faptul că numărul de Iphone-uri și alte dispozitive a depășit 2 miliarde. În urmă cu un an, producția era estimată undeva la 1,8 miliarde de dispozitive, aspect care l-a determinat pe Maestri să considere că rezultatele companiei ar fi fost într-o continuă creștere.

„Acesta este de două ori mai mare decât numărul de dispozitive active pe care le aveam în urmă cu doar şapte ani” este ceea ce a spus șeful financiar despre cifrele prezentate. În fața acestei situații, nici directorul general nu a stat în umbră. Acesta a declarat că mediul este unul provocator, însă a fost limitat în informațiile oferite.

Perturbat de toate cele întâmplate, Maestri a dat o ultimă declarație, în care a spus: „Am pierdut o producţie semnificativă”. Reprezentanții companiei se află în momentul de față în căutarea unor soluții.

Te-ar putea interesa și: Veste bună pentru utilizatorii Apple! Apelul de urgență prin satelit de pe iPhone 14 va fi disponibil și în Europa

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult