Ciorba de pui este un preparat clasic al bucătăriei românești, iubit pentru gustul său reconfortant, echilibrat și ușor acrișor. Chiar dacă vorbim despre ciorbă de pui cu tăiței, cu legume sau acrită cu borș, acest fel de mâncare ocupă un loc de cinste în meniurile tradiționale.
Citește și: Reţeta de peste 100 de ani de ciorbă de varză dulce cu aripioare. Doar bunicile o făceau aşa!
Însă, multe gospodine folosesc ierburile de Provence, un amestec aromat format, de regulă, din rozmarin, cimbru, oregano, busuioc, măghiran și uneori lavandă, care strică gustul ciorbei.
Acest mix este specific bucătăriei mediteraneene și merge la fripturi de miel, tocănițe de legume, sosuri pentru paste sau pizza, nicidecum la ciorba de pui. Aceste ierburi au un parfum pregnant, ușor înțepător, care acoperă complet gustul natural al ingredientelor. Ele sunt promovate frecvent ca un „must-have” în bucătărie, datorită versatilității lor, scrie Click.ro.
Pentru a păstra gustul autentic și echilibrat la ciorba de pui, se recomandă: