- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Coca-Cola și Pepsi la un pas să dispară de pe rafturile supermarketurilor! Producătorii se confruntă cu o criză la nivel mondial

09 May, 19:30 • Cornel Ghimeșan
O serie de blocaje de livrare a produselor Coca-Cola a fost înregistrată în ultimele luni. Aceasta a fost resimțită în numeroase supermarket-uri și magazine cu discount, printre care se numără Edeka și Aldi.
Coca-Cola și Pepsi la un pas să dispară de pe rafturile supermarketurilor! Producătorii se confruntă cu o criză la nivel mondial

Producătorii celor mai îndrăgite băuturi răcoritoare, Coca-Cola și Pepși, sunt puși față în față cu o situație complet bizară și fără precedent. Cei doi giganți au probleme uriașe cu livrare băuturilor răcoritoare, fiind înregistrate foarte multe întârzieri din acest punct de vedere. Nu este exclus să se nască și o criză, iar rafturile supermarketurilor să rămână fără acest sortiment.

Citește și: Liberty Galați se dezvoltă! Compania investește într-o nouă linie de acoperire a țevilor și conductelor!

O serie de blocaje de livrare a produselor Coca-Cola a fost înregistrată în ultimele luni. Aceasta a fost resimțită în numeroase supermarket-uri și magazine cu discount, printre care se numără Edeka și Aldi. De asemenea, se estimează că în următoarea perioadă vor apărea și mai multe probleme de aprovizionare. Aceasta criză cu care se confruntă cei doi giganți ai industrei este legată de livrarea gumei arabice, care a fost puternic afectată de evenimentele din Sudan, respectiv conflictul armat.

La jumătatea lunii aprilie, în Sudan a izbucnit un conflict militar, în care sunt implicate forțele armate sudaneze, aflate sub conducerea generalului Abdel Fattah al-Burhan și forțele paramilitare de sprijin rapid, care se află sub conducerea lui Mohammed Hamdan Daglo. Specialiștii sunt de părere că acest conflict armat va avea un impact uriaș asupra comerțului global cu gumă arabică. Mai multe sectoare vor fi profund afectate de acest lucru, inclusiv producția de Coca-Cola și Pepsi, pentru care acest produs este vital.

Criza iminentă cu care s-ar putea confrunta Pepsi și Coca-Cola

Guma arabică provine din plante și este un tip de fibră derivată, care este folosit ca agent de îngroșare natural. Este un liant care duce la menținerea ingredientelor împreună. Aceasta are o structură care îi permite să fie dizolvată în apă rece sau caldă, motiv pentru care poate fi utilizată în foarte multe feluri. În principal, este utilizată în băuturi, dulciuri și glazuri de tort. Guma arabică este produsă în Africa, așadar majoritatea importatorilor o aduc de pe acest continent.

Unul dintre cei mai mari furnizori de gumă arabică din lume este Agrigum. Pepsi și Coca-Cola s-au aprovizionat deja, dar acest lucru ar putea să le pună probleme în următoarele luni cu importul gumei arabice, Se estimează că proviziile pe care le au ar putea să ajungă, doar pentru următoarele cinci-șase luni.

„Companii precum Pepsi și Coca-Cola nu pot exista fără gumă arabică ”, a declarat Dani Haddad, șeful de marketing și dezvoltare al Agrigum, pentru Reuters.

Cu toate că există alte produse care ar putea înlocui guma arabică, Pepsi și Coca-Cola sunt dependenți de acești aditivi pentru producția produselor.

Citește și: CAZ ȘOCANT! Cât a fost dispusă o pensionară să plătească pentru a-și asasina fiica. Adevăratul motiv pentru acest plan diabolic

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult