- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Liberty Galați se dezvoltă! Compania investește într-o nouă linie de acoperire a țevilor și conductelor!

09 May, 17:31 • Constantin Cristina
Liberty Galați, producător integrat de oțel din România, își extinde portofoliul de produse cu țevi și conducte acoperite în interior și exterior. Cât costă o astfel de investiție.
Liberty Galați se dezvoltă! Compania investește într-o nouă linie de acoperire a țevilor și conductelor!

Liberty Galați, producător integrat în oțel din România dorește să introducă o nouă linie de acoperire a țevilor și conductelor, atât în interior, cât și în exterior, a anunțat wall-street.ro.

Citește și: VIDEO. Lucrări pur românești pe Autostrada Moldovei. Nici nu au început bine construcțiile și țevile de aluminiu au fost furate

Liberty Galați se dezvoltă! Compania investește într-o nouă linie de acoperire a țevilor și conductelor

Noua linie de acoperire a țevilor, duce la o investiție de peste 40 de milioane de lei, având un grad ridicat de automatizare și va fi acoperită de 25 de specialiști. În acest moment, lucrarea se află deocamdată în stadiul de punere în funcțiune și de testare a producției.

Așadar, Liberty Galați intră pe piața globală de peste 8 miliarde de dolari, din care piața europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creștere estimată de 3,5% anual până în 2031.

Liberty Galați
Liberty Galați

„În luna martie am repornit Furnalul nr. 5, în urma unui program de mentenanță și îmbunătățiri de trei luni, timp în care am menținut toți angajații cu salariu integral, fără a solicita sprijin din afara companiei. Implementarea noii linii automatizate de acoperire a țevilor și conductelor este încă un pas important în strategia Liberty Galați de extindere a portofoliului de produse cu valoare adăugată ridicată și de creștere a flexibilității și profitabilității producției.

Prin această investiție, putem produce țevi acoperite, utilizând tabla fabricată la Galați, și putem prelucra produse premium pentru clienții din România și din Europa. Răspundem, astfel, cererii pieței cu o ofertă de produse specializate care se adaugă unui portofoliu integrat de produse de calitate cu valoare adăugată. În același timp, continuăm să investim în flexibilitatea operațiunilor noastre de producție și în transformarea Greensteel”, a declarat Prasanta Mishra, Director Executiv Liberty Galați.

Noua investiție asigură spălarea, uscarea, sablarea, inspecția și acoperirea cu straturi succesive de epoxi, adeziv, polietilenă/polipropilenă, precum și – la cerere – cu spumă polipropilenică. Pe lângă aceste straturi acoperite pe suprafața exterioară a țevilor și conductelor, noua linie de producție poate efectua și protecția suprafeței interioare cu rășină epoxidică.

Protejate în acest mod, țevile și conductele pot fi utilizate la transportul petrolului și gazelor naturale, apei sau altor substanțe lichide, fiind acreditate în conformitate cu standardele API 5L și ISO 3183/ ediția a patra 2019-10.

Liberty Galați produce o gamă largă de produse plate de oțel de calitate (tablă groasă, rulouri, foi și rulouri galvanizate și produse cu acoperire organică), precum și produse tubulare sudate, și furnizează oțel clienților din România și din aproximativ 30 de țări din întreaga lume.

Alte articole: Autostrada Transilvania prinde contur. Umbrărescu lucrează cu aproape 900 de drumari și 300 de utilaje pe două mari loturi. Zonele finanțate prin PNRR ar putea fi deschise destul de rapid