- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Colecționarii stau la pândă! O monedă românească cu totul specială se vinde cu 16.000 de lei pe internet

15 Jan, 20:35 • Cornel Ghimeșan
Chiar la început de an s-a făcut vâlvă printre colecționarii de monede, după ce pe OLX a apărut un anunț de vânzare pentru o monedă care este cu totul specială. Aceasta se vinde cu prețul de 16.000 de lei.
Colecționarii stau la pândă! O monedă românească cu totul specială se vinde cu 16.000 de lei pe internet

Când vine vorba de pasiuni, oamenii sunt dispuși să scoată mulți bani din buzunar. Această teorie se aplică în mod special atunci când vine vorba de persoanele care sunt pasionate de colecționat. Chiar la începutul acestui an colecționarii de monede din România au intrat în alertă, dup ce un anunț a apărut pe site-ul OLX. O monedă românească, emisă în anul 1943, se vinde cu 16.000 de lei. Se pare că aceasta este o piesă de colecție cu totul specială.

Alte articole: Ce salariu are o farmacistă în România în 2023. Ce diferențe sunt în funcție de anii de experiență în domeniu

Moneda este de 100 de lei și a fost emisă în anul 1943. Pe aceasta este gravat chipul Regelui Mihai. Există doar patru variante ale acesteia, deci există posibilitatea să ai una dintre ele acasă sau chiar pe toate dacă ești norocos.

De ce este specială această monedă

Specialiștii spun că moneda este foarte rară și se găsește în formă normală, fără pavilion, cu riduri în zona ochilor sau varianta cu o lacrimă la ochi. În cazul monedei despre care vorbim, în anunțul postat pe OLX, vânzătorul nu a precizat cu exactitate despre ce variantă este vorba. Totuși. acesta a ținut să menționeze în anunț că dorește să fie contactat numai de persoane care vor să completeze colecția.

Moneda care costă 16.000 de lei
Moneda care costă 16.000 de lei

Moneda de 100 de lei, cu chipul Regelui Miha, a fost gravată de H. Ionescu, nume regăsit sub gâtul „personajului”. Aceasta are o grosime de 2.00 mm, o greutate de 8.5000 g și un diametru de 28.00 mm. Anunțul cu moneda a fost postat chiar în primele zile ale anului 2023, iar colecționarii ar da sume impresionante pe ea. Unii dintre ei vor spune chiar că este destul de ieftină pentru valoarea sa.

Pe monedă se regăsește o inscripție care o face unică. Pe ea scrie „Nimic fără Dumnezeu”, însă nu în română, ci în limba latină „NIHIL SINE DEO”.

Citește și: Îți dorești să pleci în vacanță? Iată cele mai frumoase țări pe care le poți vizita în luna februarie

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult