- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ce salariu are o farmacistă în România în 2023. Ce diferențe sunt în funcție de anii de experiență în domeniu

14 Jan, 12:10 • Claudia Simion
Jobul de farmacist e printre cele mai căutate în România în ultimii ani. La nivel european, țara noastră se află pe locul patru ca număr de farmacii.
Ce salariu are o farmacistă în România în 2023. Ce diferențe sunt în funcție de anii de experiență în domeniu

Salariul pentru postul de farmacist e destul de atractiv dacă facem comparația cu alte locuri de muncă. Salariile diferă de la un oraș la altul și în funcție de numele farmaciei.

Citește și Câţi bani câştigă pe lună un şofer de Uber în Bucureşti. Puţini români au salariul atât de mare

În România, Catena și Dr. Max sunt printre cele mai cunoscute farmacii. Acestea sunt prezente în aproape fiecare oraș din țară. Sunt recunoscute pentru serviciile oferite, de la managementul personalului până la prețuri și calitatea produselor. O mulțime de absolvenți de farmacie se îndreaptă către ele, luând în considerare și salariile atractive.

Ce salariu are o farmacistă în România

Un farmacist la început de drum poate primi un salariu între 2.500 și 3.000 de lei la Dr. Max. În cazul unei farmacist cu experiență de muncă de zece ani, salariul poate ajunge până la 3.800 de lei. La acesta se adaugă și tichete de masă de 300 de lei și comision lunar de circa 500 de lei pe lună.

Citește și Cum va arăta salariul minim în 2023?! Românii se bucură de o majorare

Diferențe salariale între farmacistele începătoare și cele cu ani de experiență există și la alte farmacii. O farmacistă cu o experiență de doi ani poate primi un salariu lunar net de 3.600 de lei, iar la acestea se adaugă tichete de masă în valoare de 300 de lei, plus alte bonusuri de până la 300 de lei. Angajatul pleacă acasă, la final de lună, cu 4.200 de lei pe card. Salariile diferă în funcție de oraș, de tipul job-ului, dacă e part-time sau full-time, și în funcție de numele farmaciei.

Un asistent de farmacist cu o experiență de 3 ani de zile este ofertat cu 2.200 de lei net/lunar, plus bonuri de masă în valoare de 300 de lei.