- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu câte zeci de mii de dolari s-a vândut celebra pălărie a lui Michael Jackson de la primul moonwalk

05 Oct, 23:48 • Cornel Ghimeșan
Pălăria pe care Michael Jackson a purtat-o imediat înainte de celebrul său pas de dans "moonwalk" a fost adjudecată la o licitație organizată în Paris, la care au participat numeroși fani. Suma obținută pentru această pălărie a fost de 77.640 de euro, conform anunțului făcut de casa de licitații Hôtel Drouot.

Pălăria pe care Michael Jackson, cântărețul american, a aruncat-o către public chiar înainte de a efectua celebrul său „moonwalk” a fost vândută la licitație cu suma de 77.640 de euro într-un eveniment organizat în Paris în ziua de marți. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Hotelului Drouot, citând sursa AFP.

Citește și: Donald Trump spune tot! Fostul președinte SUA va publica scrisorile cu celebrităţi ca Michael Jackson, prinţesa Diana sau Elton John

Acest moment iconic din industria muzicală a avut loc în data de 25 martie 1983, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a celebrei case de discuri Motown, în timp ce Michael Jackson interpreta piesa „Billie Jean”. Secvența a fost difuzată pe 16 mai 1983 de postul TV american NBC. Pălăria din lână căptușită cu mătase, un model Fedora, cu o estimare inițială între 60.000 și 100.000 de euro, a fost obiectul central al licitației organizate de casa Lemon Auction, care a inclus un total de 200 de obiecte legate de industria muzicală.

Cine a avut pălăria lui Michael Jackson

„Un anumit Adam Kelly – al cărui bilet de intrare la show-ul din 25 martie 1983 îl deţinem – a prins pălăria în acea zi, crezând că membrii din echipa cântăreţului urmau să vină să o recupereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Arthur Perault, directorul general şi cofondatorul Galeriei Artpeges, care a scos pălăria la vânzare.

Cu câte zeci de mii de dolari s-a vândut celebra pălărie a lui Michael Jackson de la primul moonwalk
Cu câte zeci de mii de dolari s-a vândut celebra pălărie a lui Michael Jackson de la primul moonwalk

Adam Kelly a deținut-o pentru mai mulți ani înainte de a o vinde unui colecționar american. Ulterior, pălăria a reapărut într-o colecție europeană. În cadrul licitației, colecționarii au concurat și pentru chitara cântărețului de blues T-Bone Walker (1910-1975), o sursă majoră de inspirație pentru B.B. King, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Buddy Guy, Jimmy Page și Eric Clapton. Această instrument muzical a fost adjudecată cu suma de 129.400 de euro (inclusiv taxe). Acea chitară cu șase corzi, un model produs în doar 22 de exemplare în 1949, a fost evaluată inițial între 100.000 și 150.000 de euro.

Recent, la Londra, au avut loc mai multe licitații în care au fost scoase la vânzare mii de obiecte care au aparținut lui Freddie Mercury, adunând un total de 46,5 milioane de euro, stabilind astfel un record pentru o colecție de acest gen, conform casei Sotheby’s. Colecția a inclus și pianul la care celebrul artist britanic și-a compus majoritatea pieselor, inclusiv „Bohemian Rhapsody”, care s-a vândut pentru suma de 2 milioane de euro.

Citește și: Peste 100 de mii de tone de grâu românesc, cumpărate de egipteni printr-o licitație internațională. De ce preferă arabii cerealele din țara noastră

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult