- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum a ajuns o româncă să impresioneze vedetele de la Hollywood. A transformat leacul bunicii în afacere

17 Sep, 19:24 • Constantin Cristina
Elena Oancea a luat pasiunea moștenită de la mama și bunica ei și a transformat-o în afacere de succes. Iată cum a reușit să impresioneze vedetele de la Hollywood.
Cum a ajuns o româncă să impresioneze vedetele de la Hollywood. A transformat leacul bunicii în afacere

Elena Oancea este cea care a transformat pasiune în afacere de succes, ajungând chiar până la Hollywood afacerea sa. Elena și familia au creat primele cosmetice organice cu crevet din România, a informat observatornews.ro.

Citește și:  Austriacul, care a sesizat potențial pe piața românească, face bani cu sacul din toate colțurile Europei

Cum a ajuns o româncă să impresioneze vedetele de la Hollywood. A transformat leacul bunicii în afacere

Românca a văzut potențialul business-ului, după ce, an la rând, a aprofundat tainele ascunse ale plantelor din grădină. Pasiunea pentru plante nu este nouă în familia Elenei. Mama și bunica ei era un fel de vraci în satul lor din județul Constanța.

„Pentru mine în mod special şi pentru famila mea, pentru nepoţii mei, acest pământ înseamnă bogăţie, energie şi putere vindecătoare a tuturor plantelor din grădina noastră.

De copil mergeam după mama culegând plante, atingeam plantele şi simțeam vibrația lor. Mă țineam de fustă ei. Știam când mă înțepa o albină și ce trebuia să facem. Alergăm, luăm o frunză de pătlagină o striveam pe înțepătură”, a povestit Elena Oancea.

Așadar, pe la începutul anilor 90, Elena Oancea a decis să deschidă un prim cabinet de cosmetică.

„Aveam o casă în Constanţa, din chirpic, mi-am făcut un cabinet la poartă, în curte, am muncit de nebună, spun cuvântul asta pentru că era pasiunea aia şi fiebinţeala aia din mine”, explică ea.

Elena Oancea, Hollywood
Elena Oancea, Hollywood

Românca a reușit să obțină primele cosmetice organice românești cu brevet după multă muncă, iar datorită combinațiilor făcute de ea, a reușit să vindece afecțiuni grave ale pielii.

„Am făcut la 50 de ani facultatea de Chimie. Am mers cu partea empirică, de la bunici, am făcut studii, cercetări pe alte plante, le-am combinat, am trecut pe partea de brevete și am făcut primul brevet în 2000”, a relatat dobrogeanca.

În anii următori a obţinut încă două. Erau primele cosmetice organice româneşti cu brevet de invenţie, obţinute din peste 40 de specii de plante crescute în pământ românesc.

„M-a dus gândul către a trata pielea pentru că bunica îşi făcea crema cu floare de crin, de înţinerire. Şi veneau femeile din sat şi mama continuă să își facă crema aia și participăm cu ele, numai că acum am bain marie așa, atunci era un ceaun băgat într-o oală”, spune ea.

În prezent, la aceasta afacere muncesc și copiii Elenei, iar adeseori nepoții o însoțesc la cules de plante. Bate ţara la pas în căutare de plante miraculoase, neatinse de mâna omului ori de poluarea marilor oraşe. Le pune apoi la macerat, fix aşa cum făcea bunica. Sau le usucă după metode tradiţionale. Mereu împreună cu cei mai mici ucenici ai săi.

Mai mult decât atât, afacerea sa a ajuns să fie apreciată chiar și în Coreea, unde au primit un premiu special la o expoziție de inventica dar şi până în Los Angeles, unde vedetele de la Hollywood au fost extrem de încântate după ce au testat cosmeticele organice româneşti.

Alte articole: Românii pot câștiga 5.000 de euro lunar pentru acest job. În ce țară este atât de apreciată una dintre cele mai vechi meserii