- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Românii pot câștiga 5.000 de euro lunar pentru acest job. În ce țară este atât de apreciată una dintre cele mai vechi meserii

09 Sep, 18:45 • Toma Anca
Românii pot câștiga 5.000 de euro lunar pentru acest job. De obicei, meseriile care nu prea sunt bine plătite la noi în țară, în altă părți ajung să fie remunerate la un nivel foarte bun. Una dintre ele este cea de hairstylist și nu ai nevoie decât de puțină experiență și o diplomă.
Românii pot câștiga 5.000 de euro lunar pentru acest job. În ce țară este atât de apreciată una dintre cele mai vechi meserii

Românii pot câștiga 5.000 de euro lunar pentru acest job, care a fost publicat recent pe o platformă de recrutare. Este vorba despre meseria de hairstylist. Se recrutează atât femei cât și bărbați, iar locul de muncă este în Zurich, Elveția, conform anunțului de pe o platformă de recrutare.

Românii pot câștiga 5.000 de euro lunar pentru acest job

Ce trebuie să facă angajatul?

  • Coafură pentru femei
  • Balayage
  • Extensii
  • Consiliere și vânzare a produselor noastre

Este nevoie de diplomă de coafor/coafor EFZ/diplomă de ucenic sau diplomă de maestru meseriaș din țara dumneavoastră de origine. Și să aibă maniere, aspect bine îngrijit și la modă, să fie prietenoși și curtenitori și multă pasiune pentru meserie.

Se oferă:

  • 100% volum de muncă, program de lucru regulat.
  • Echipă tânără și dinamică
  • Posibilități de avansare și formare profesională continuă
  • Salarizare peste rata standard
  • De la salariul fix lunar net de 3.700.- CHF (3.700 €) până la 5.000.- CHF (5.000.- €) net.

În plus, angajatorul va ajuta cu formalitățile de înregistrare și cu căutarea apartamentului/cameră, dacă aplicați dintr-un stat membru al UE.  Navetiștii transfrontalieri sunt, de asemenea, bineveniți. Norma de lucru este 44 de ore pe săptămână, 5 zile, de marți până sâmbătă

Beneficii:

  • Plan de pensii profesionale
  • Plan de participare la profit
  • Reducere pentru angajați
  • Comision

Experiență de lucru:

Coafură: 5 ani (de dorit, dar nu este necesar)

Limba:
Germană (de dorit, dar nu este necesar)
Engleză (obligatorie dacă nu cunoașteți limba germană).

Citește și: Un tânăr din 5 este şomer şi aplică, în medie, la 9 joburi, dar rar acceptă salariu sub 900 de euro

Angajații, îngrijorați din cauza siguranței financiare

Candidații caută joburi care oferă siguranță pe termen lung sau ajung să se îndrepte către domenii în plină dezvoltare. În cadrul sondajului BestJobs se remarcă o serie de locuri de muncă preferate de românii îngrijorați de situația financiară precară.

Ariile profesionale în plină dezvoltare pentru care se optează sunt IT şi securitate cibernetică, energie regenerabilă, conținut digital, investiții financiare şi sănătate. Candidații continuă să exploreze piața locurilor de muncă, realizând în medie peste jumătate de milion de aplicări lunar.

Nu mai e nicio surpriză că stabilitatea locului de muncă a devenit un aspect esențial când vine vorba de alegerea carierei. Angajații români, însă, continuă să aplice constant pe bestjobs, atât din speranța de a accesa un salariu mai mare, cât și din dorința de a rămâne la curent cu cerințele de pe piața muncii.

Vedem cum apar și noi domenii care promit o carieră de viitor și care ajung să atragă tot mai mulți candidați, datorită evoluției tehnologiei și a stilului de viață al oamenilor.

De exemplu, preocuparea oamenilor pentru sănătatea mentală a dus la creșterea cererii pentru psihologi și terapeuți, așa cum nevoia de a gestiona mai bine finanțele a crescut interesul pentru analiști financiari și brokeri de investiții.

Dacă vine vorba de tehnologie, remarcăm o cerere mare pentru specialiștii în AI și în securitatea datelor, dar și pentru ingineri în energie regenerabilă. Unele dintre aceste joburi nici nu existau acum 10 ani sau nu erau la fel de căutate, ceea ce indică ritmul accelerat cu care se dezvoltă lumea în care trăim”, spune Ana Vișian, marketing manager bestjobs.