- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum poți păstra cartofii fără să încolțească. Trucul dezvăluit de cei mai buni grădinari

03 Jun, 15:13 • stefan.vlad
Cum poți păstra cartofii fără să încolțească. Multe gospodine se confruntă cu această problemă, însă grădinarii au găsit soluția. Există mai multe lucruri pe care le poți face pentru a evita acest lucru. În primul rând, trebuie să fii foarte atent la locul în care depozitezi îi depozitezi.
Cum poți păstra cartofii fără să încolțească. Trucul dezvăluit de cei mai buni grădinari

Cum poți păstra cartofii fără să încolțească. Pentru a evita acest lucru, locul unde îi păstrezi trebuie să fie absolut întunecat și fără niciun pic de lumină. Și temperatura este una importantă în acest caz. Aceasta ar trebui să fie de 10 grade.

Cum poți păstra cartofii fără să încolțească

Trucul care te ajută să păstrezi cartofii și să îi mănânci chiar și după săptămâni întregi de depozitare este să îi așezi în pungi de hârtie într-un loc întunecat. Cel mai bine le este cartofilor atunci când aerul circulă, așa că un loc foarte bun ar fi un dulap pe verandă sau într-un șopron, potrivit Romaniatv.net.

Cartofii nu trebuie ținuți niciodată în pungi de plastic pentru că se vor strica imediat. De asemenea, aceștia nu trebuie puși nici lângă ceapă sau alte legume ori fructe. Dacă ai respectat toate aceste reguli cu siguranță te vei bucura de cartofii tăi săptămâni întregi.

Citește și: Au apărut primii cartofi noi românești. Cât costă un kilogram în piețele din București. Nici nu-ți vine să te apropii

Guvernul a aprobat cele două proiecte importante care vizează susţinerea sectorului agricol în domeniu vegetal atât în programul de susţinere a producţiei de usturoi, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acestei producţii în 2023, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Cea de-a doua schemă de ajutor de minimis pentru producători vizează cartoful de consum, prin această schemă fiind asigurată susţinerea producţiei de cartofi de consum într-o sumă totală de 14,8 milioane lei, cuantumul pentru fiecare beneficiar fiind de 200 euro pe hectar.

Guvernul a aprobat cele două proiecte importante care vizează susţinerea sectorului agricol în domeniu vegetal atât în programul de susţinere a producţiei de usturoi, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acestei producţii în 2023. Schema de ajutor se va aplica pe întregul teritoriu al ţării în acest an, iar impactul bugetar este de 29,7 milioane lei, beneficiarii fiind: producători agricoli, persoane fizice, producători agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi familiale, producători agricoli persoane juridice”, a spus Cărbunaru.

Cele două măsuri fuseseră anunțate și joi de ministrul Agriculturii, Petre Daea. „Astăzi avem două acte normative de importanţă deosebită, pentru două produse care necesită susţinere şi stimularea noastră – şi o facem de fiecare dată. Este vorba de un sprijin de minimispentru cultura usturoiului şi a cartofului, ştiindu-se că cele două culturi au avut un regres înregistrat în ultima perioadă.

Şi prin stimularea pe care am făcut-o, spun eu, permanent şi insistent, cu sume corespunzătoare, suprafaţa a reuşit să crească în România, iar balanţa acestor produse începe să se înregistreze într-un progres pe care îl dorim cu toţii, în perspectiva asigurării nevoilor interne”, a spus el în debutul şedinţei de guvern.