- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum poți să ai parte de o nuntă de vis cu doar 2.300 de euro. O mireasă a reușit această performanță uriașă

29 Sep, 22:24 • Cornel Ghimeșan
Fiecare femeie visează la ziua cea mare în care va îmbrăca rochia de mireasă, însă în ultima vreme majoritatea cuplurilor amână nunta pe motiv că este extrem de scump să organizezi un astfel de eveniment.
Cum poți să ai parte de o nuntă de vis cu doar 2.300 de euro. O mireasă a reușit această performanță uriașă

Doi soți au reușit să-și organizeze nunta cu un buget de doar 2.300 de euro. Organizarea unei nunti poate fi o provocare semnificativă pentru multe cupluri, din diferite perspective, în special cea financiară. Cu toate acestea, nu este deloc imposibil să planifici o nuntă frumoasă și memorabilă chiar și cu resurse financiare limitate.

Citește și: Meteo 29 septembrie – 5 octombrie. Meteorologii anunță cum va fi vremea până joia viitoare

Charlotte Deering, o tânără de 27 de ani din Marea Britanie, a luat decizia de a-și organiza propriul său eveniment nupțial cu tematica „Alice în Țara Minunilor”. Charlotte și viitorul ei soț, Caine, în vârstă de 26 de ani, au fost nevoiți să se descurce cu un buget de aproximativ 2.300 de euro pentru întregul eveniment, inclusiv luna lor de miere.

Pentru a se încadra în acest buget restrâns, cei doi au recurs la mai multe strategii ingenioase. Charlotte a achiziționat rochia ei de mireasă din magazinul Tesco, cheltuind doar 12 euro pentru acest articol esențial. Sala pentru ceremonie și recepție a fost închiriată la doar 125 de euro, iar decorarea a fost realizată personal de către cuplu. Au optat pentru flori artificiale și au găsit luminile și lumânările la prețuri reduse pe diverse site-uri web. Tortul de nuntă a fost creat de sora tânără a miresei. Cununia civilă a avut doar părinții și fiica lor ca participanți.

Cei doi au economisit și la capitolul invitații, înlocuind invitațiile tradiționale cu un grup de Facebook în care au adunat toți cei pe care doreau să-i invite la nuntă.

„Îmi place să fiu cumpătat și să le arăt oamenilor că nu trebuie să cheltuiești mii de euro pentru a avea ceea ce îți place – cu puțină muncă în plus, se va aduna fără prețul uriaș. La urma urmei, totul este pentru o zi, iar pentru mine, nu merită să mă îndatoresc și să mă stresez. În loc să trimit invitații, am creat un grup pe Facebook, economisind astfel sute de lire sterline pe care le-am fi dat numai pe poștă. Am reușit să-i țin pe toți la curent și să le trimit cu ușurință mesaje oamenilor.”, a spus Deering pentru Jam Press.

Charlotte i-a implicat în organizare și pe cei apropiați. Cumnata ei a făcut 100 de prăjituri pentru petrecere. Mai mult, mirii au negociat cu o firmă de catering, ajungând la o înțelegere prin care puteau servi 90 de invitați cu mâncare pentru doar 900 de euro. În plus, i-au pus pe oaspeți să-și plătească propriile băuturi, în timp ce DJ-ul lor a fost, de fapt, o variantă gratuită a Spotify premium. Pentru a nu fi nevoiți să angajeze un fotograf profesionist, Charlotte și Caine și-au pus prietenii să le facă fotografii în parc.

Pe lângă rochia de mireasă foarte ieftină, Charlotte și-a făcut singură make-up-ul și părul, după ce s-a uitat la mai multe tuturiale pe Youtube. Și-a cumpărat, de asemenea, un set de unghii false și pantofi cu doar 15 euro. Soțul și-a luat costumul de pe internet, cu 145 de dolari, iar verighetele lor au costat mai puțin de 40 de euro.

„Familia și prietenii noștri au crezut că ne-a costat o avere și am primit atât de multe complimente pentru rochia mea. Oamenii nu credeau cât de ieftin era și mulți au spus că le-a dat inspirație pentru propria lor rochie de mireasă”, a adăugat ea.

„Pentru mine, a fost super satisfăcător să ne asigurăm că am economisit acolo unde am putut și că totul a fost complet personal pentru noi. M-am simțit bine să sărbătorim ziua și să nu ne facem griji pentru suma de bani pe care ne-a costat. Nu vă faceți griji că sunteți pe placul oamenilor și doar pentru că nu este tradițional, nu înseamnă că nu este special. Este vorba despre orice funcționează pentru tine, dar a fost un vis devenit realitate.”, a spus Charlotte Deering.

După frumosul eveniment, cei doi miri au plecat în luna de miere în Sand Le Mere, Yorkshire, și au plătit 145 de euro.

Citește și: Avertisment dur pentru români! Managerii români anunță că prețurile vor crește în următoarele 3 luni

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult