Dacă ți-e poftă de ouă prăjite, dar fără ulei și care să iasă bune, nu tocmai uscate, atunci apelează la acest truc. Tot mai multe persoane le prepară în acest mod, fiind o alternativă mult mai sănătoasă.
O influenceriță a dezvăluit metoda moștenită de la bunica ei din Italia. În acest mod se bucură de ouăle prăjite, însă le face mult mai sănătoase, având în vedere că uleiul lipsește.
Nu trebuie decât să folosești puțină apă în loc de ulei. Ia o tigaie non-aderentă și încălzește-o la foc mediu. Ai grijp să ai o togaie de bună calitate. Adaugă o cantitate mică de apă, mai exact două linguri, în tigaia în cinsă. Când apa fierbe, sparge ouăle direct în tigaie.
Cum te ajută acest truc să faci ouă prăjite fără ulei? În primul rând nu uita să acoperi tigaia cu un capac. Acest pas este unul cât se poate de important pentru că aburul care se creează gătește partea superioară a ouălelor.
Albușul se face uniform, iar gălbenușul rămâne totuși cremos. Pe lângă asta, aburul format odată cu evaporarea apei previne și lipirea ouălelor, deci nu trebuie să îți mai faci griji.
Mai departe, gătește ouăle până ajung la consistența dorită. Dacă vrei un gălbenuș ceva mai tare, atunci lasă-le mai mult. Dacă în schimb îți place textura moale, atunci optează pentru mai puțin timp.
În Italia, gătitul la abur este frecvent utilizat în numeroase rețete. De asemenea, uneori italienii mai adaugă și câțiva stropi de ulei de măsline pentru un gust mai aromat, potrivit fanatik.ro.
Citește și: Irinel Columbeanu, de la lux la azil. Monica Gabor îl ignoră din Malibu