- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum verifici originalitatea telefonului iPhone 15. Detaliul introdus de Apple pe cutia telefonului, ca să nu iei țeapă

25 Sep, 12:02 • Toma Anca
Cum verifici originalitatea telefonului iPhone 15. Cum gigantul tech a lansat recent noua serie pe piață, există riscul ca produse contrafăcute să apară în curând. Dar, se pare că Apple a luat măsuri pentru a ajuta utilizatorii să verifice dacă achiziționează un produs original
Cum verifici originalitatea telefonului iPhone 15. Detaliul introdus de Apple pe cutia telefonului, ca să nu iei țeapă

Cum verifici originalitatea telefonului iPhone 15. Noul mecanism de securitate se bazează pe lumina UV pentru a dovedi autenticitatea dispozitivului. Cu acest nou sistem, Apple speră să ajute utilizatorii care cumpără iPhone-uri de la surse necunoscute, scrie 9to5Mac.

Cum verifici originalitatea telefonului iPhone 15

Într-un video publicat pe rețeaua de socializare Weibo și care a ajuns și pe X prin Majin Bu, se vede cum cutiile iPhone 15 au diferite etichete și coduri QR care apar doar când puse sub lumina UV. Aceste holograme ajută utilizatorii și chiar și pe angajații Apple să identifice dacă acea cutie sigilată e, de fapt, originală.

Dacă ai cumpărat un iPhone 15 nou, poți verifica dacă e original cu ajutorul acestor etichete de pe cutie. Deși reprezintă un detaliu mic, etichetele pot fi de ajuns să ajute pe cineva care se pregătește să cumpere un iPhone să verifice dacă are de-a face cu unul original sau nu.

Unii vânzători pun în cutii noi telefoane vechi și se prefac că sunt noi. Sau folosesc cutii false, care seamănă cu cele originale create de Apple. După aceea, aceste dispozitive sunt vândute ca fiind complet noi.

Nu e surprinzător nici că Apple nu a menționat acest detaliu. Chiar dacă există riscul ca aceste etichete să fie falsificate pe viitor, momentan pe piață există doar cele originale. Există mai multe detalii la care trebuie să fii atent dacă ai cumpărat un iPhone 15 nou, pentru a te asigura că e original.

iPhone retras de la vânzare din cauza radiațiilor prea mari

Apple trebuie să oprească vânzările modelului iPhone 12 în Franţa din cauza nivelurilor de radiaţii peste pragul admis, a declarat ministrul junior pentru economie digitală al Franţei, pentru ziarul Le Parisien, într-un interviu publicat marţi, transmite Reuters.

Autoritatea de supraveghere a radiaţiilor din Franţa, ANFR, a notificat Apple de decizia sa de a interzice vânzările de iPhone 12 după ce a efectuat teste care au arătat că Rata Specifică de Absorbţie (SAR) a smartphone-ului este puţin mai mare decât este permisă legal, a declarat Jean-Noel Barrot pentru ziar.

Apple nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a Reuters. Barrot a spus că o actualizare de software ar fi suficientă pentru a remedia problemele de radiaţii legate de telefonul pe care compania americană îl vinde din 2020.

Apple este aşteptată să răspundă în termen de două săptămâni”, a spus el, adăugând: ”Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, sunt pregătit să comand o rechemare a tuturor iPhone-urilor 12 aflate în circulaţie. Regula este aceeaşi pentru toată lumea, inclusiv pentru giganţii digitali.