- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De ce trebuie să dezactivezi WiFi-ul de pe telefonul mobil atunci când ești în oraș

18 May, 20:17 • Bocioacă Bianca
De ce trebuie să dezactivezi funcția WiFi de pe telefonul mobil atunci când vă aflați în oraș. Hackerii v-ar putea accesa datele cu ușurință.
De ce trebuie să dezactivezi WiFi-ul de pe telefonul mobil atunci când ești în oraș

Trebuie să știi că te expui unui risc enorm dacă pleci de acasă cu funcția WiFi activată pe telefon. Dacă faci asta, hackerii îți pot accesa mai ușor datele de pe dispozitiv.

Dezacticați WiFi-ul de pe telefonul mobil

Dacă faceți asta, navigarea pe telefonul mobil ar putea fi mai rapidă și stabilă și, în același timp, economisiți volumul de date. Nu este recomandat să lăsați mereu pornită conexiunea wireless a telefonului. Un studiu realizat de Universitatea din Hamburg arată că o funcție WLAN activată în spațiile publice implică un risc mare de securitate, relatează ziarulromanesc.at.

Citește și:  Ne putem lua adio de la intimitate! Semnalele WiFi vor putea „să vadă” oamenii prin pereți

Dacă WiFi-ul este pornit, telefonul va căuta în permanență posibilități de conectare cu rețelele disponibileîn apropiere. Astfel, veți lăsa o „amprentă” în rețele, lucru perfect pentru hackeri. Aceștia pot folosi punctele WLAN publice pentru a căpăta acces șa telefonele mobile ale altor persoane și pentru a prelua date precum parole, nume sau adrese de e-mail. Se recomandă să fim foarte atenți, mai ales atunci când vine vorba de rețelele gratuite.

În cadrul studiului menționat, au fost verificate 252.242 de căutări WLAN ale telefoanelor într-o zonă pietonală aglomerată cu ajutorul antenelor. Astfel, au fost găsite 58.489 de SSID-uri (nume de rețele WLAN prin care telefoanele au apelat deja în trecut).

Citește și: Schimbare majoră pentru toți clienții Digi RCS-RDS din România în 2023

Funcția WiFi trebuie dezactivată atunci când vă aflați în afara locuinței, pentru a nu vi se crea un profil de mișcare. Când acesta este activat, este posibil să se afle unde locuiți, făcând plănuirea unei spargeri mult mai ușoară pentru infractori. Escrocii pot folosi o cutie WLAN pentru a simula o rețea cunoscută deja de telefonul mobil, pentru a se conecta la ea, spun experții.

Cel mai bine este să folosiți datele mobile, asta și pentru că energia bateriei se consumă rapid atunci când dispozitivul caută în mod continuu rețelele existente.