- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbare majoră pentru toți clienții Digi RCS-RDS din România în 2023

05 Jan, 15:53 • Bocioacă Bianca
Digi a anunțat la finalul anului 2022 cu privire la lansarea tehnologiei eSIM (SIM integrat) pentru pachetele de telefonie mobilă.
Schimbare majoră pentru toți clienții Digi RCS-RDS din România în 2023

Din data de 22 decembrie 2022, abonații Digi care folosesc dispozitive mobile compatibile care se pot conecta la rețeaua mobilă a furnizorului, prin tehnologia eSIM, fără a fi necesară cartela clasică (fizică) SIM.

Această tehnologie permite instalarea mai multor numere de telefon pe un singur mobil (în cazul modelelor mai noi), dându-le clienților posibilitatea utilizării alternative, în funcție de preferințe.

Citește și: Prețurile serviciilor Digi de cablu TV, internet și telefonie se vor majora în 2023? Serghei Bulgac: „De garantat nu poate nimeni să garanteze nimic”

Digi lansează cartelele eSIM

Clienții care vor să utilizeze tehnologia eSIM pot obține cartela digitală direct de la reprezentanți, din rețeaua de magazine a companiei sau o pot activa online în orice moment, daca dispun de un echipament compatibil și efectuează funcția prin intermediul unei conexiuni wi-fi.

Cei care optează pentru cartela eSIM vor primi un cod QR și instrucțiunile de creare și activare a profilului în telefon. După finalizarea procesului de activare, utilizatotii trebuie să verifice că setările pentru serviciile de date VoLTE și VoWiFi sunt activate pe noul profil eSIM.

La contractarea serviciului, clienții pot alege între cartela SIM, în format fizic, și eSIM. Ulterior, utilizatorii pot înlocui, în funcție de dorințe, carteala SIM cu cea eSIM.

Primul eSIM este gratuit, iar pentru înlocuirea lui cu cu o altă cartelă digitală clienții vor plăti o taxă în valoare de cinci lei (TVA inclus).

Citește și: Digi TV schimbă grila de programe. Cum arată noua ordine a canalelor şi când intră în vigoare LISTA COMPLETĂ