- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De la lucrător în construcții la actor de renume mondial și guvernator în SUA. Din ce și-a câștigat Arnold Schwarzenegger primii bani. „Am fost milionar înainte de a face Terminator”

17 May, 22:51 • Adrian Popovici
Arnold Schwarzenegger a vorbit într-un interviu despre modul în care a câștigat bani înainte de a deveni faimos. Celebrul actor și culturist a lucrat chiar și în construcții.

Arnold Schwarzenegger este unul dintre cei mai cunoscuți oameni din lume, faima sa construită în timpul carierei de bodybuilder, atunci când a câștigat 7 titluri Mr. Olympia, permițându-i să aibă o carieră la fel de spectaculoasă în industria filmului. Cu toate acestea, puțini știu cum și-a câștigat traiul acesta înainte de a fi cunoscut, notează Yahoo Finance.

Născut în Austria într-o familii cu origini modeste, Arnold Schwarzenegger a ajuns în SUA cu „buzunarele goale” în 1968, la vârsta de doar 21 de ani, după cum povestește chiar el. A concurat la spectacole de culturism, câștigând numeroase premii, totuși, chiar și în calitate de campion, a ajuns să lucreze în construcții. Într-un interviu a explicat că cei 5.000 de dolari pe care i-a câștigat din construirea unui zid ca fiind „un salariu mare”.

În 1982, Schwarzenegger a intrat în industria cinematografică cu filmul „Conan the Barbarian”, impunându-se rapid ca o vedetă la Hollywood. Cu roluri clasice în filme precum „Terminator” și „Predator”, el și-a consolidat statutul de unul dintre cei mai bine plătiți actori din industrie.

Arnold Schwarzenegger înainte de a cunoaște succesul în lumea filmului
Arnold Schwarzenegger înainte de a cunoaște succesul în lumea filmului

Te-ar putea interesa și: Robert De Niro investește într-un hotel de la Marea Neagră. Vedeta promite servicii de lux clienților săi

Cum și-a câștigat primele milioane Arnold Schwarzenegger

Cu toate acestea, nu filmele au fost cele care i-au adus lui Arnold Schwarzenegger primele câștiguri semnificative. Într-un interviu cu magnatul Grant Cardone, actorul a dezvăluit procesul prin care a ajuns în rândul milionarilor.

„Am fost milionar înainte de a face Conan sau Terminator”, i-a spus Schwarzenegger lui Cardone. „Am devenit milionar datorită proprietăților imobiliare”.

„Era o femeie din domeniul imobiliar pe nume Olga”, a povestiti Schwarzenegger. „Era din Liban și era de înălțimea lui Danny DeVito. Mi-a spus: ‘Arnold, ascultă-mă, ai nevoie de proprietăți cu venit. Când ai o casă sau când ai un apartament, atunci trebuie să plătești ipoteca, trebuie să plătești cheltuielile, dar eu îți găsesc o clădire cu șase apartamente care are o unitate a proprietarului”, a explicat actorul.

Actorul a povestit că imobilul a costat 240.000 de dolari. El a subliniat că acest lucru se întâmpla în anii 1970, atunci când prețul mediu al caselor vândute în SUA era de aproximativ 39.000 de dolari. Deși clădirea de apartamente a reprezentat o investiție semnificativă, aceasta s-a dovedit a fi extrem de valoroasă pentru Arnold Schwarzenegger.

„Doi ani mai târziu, am primit 400.000 de dolari când am vândut clădirea, am dat doar 27,5 % avans”, a dezvăluit el.

Un calcul simplu ne arată că Arnold Schwarzenegger a obținut un profit de 160.000 de dolari, asta după ce scădem 240.000 de dolari din 400.000 de dolari. Dacă avansul de 27.500 de dolari a fost singura sa investiție în proprietate, ceea ce înseamnă că veniturile din chirii au acoperit ratele și alte cheltuieli, randamentul investiției ar fi de 481,8%, fără a include veniturile suplimentare din chirii pe care le-ar fi putut încasa pe parcurs.

Citește și: Suma derizorie câștigată de Denis Hanganu după finalizarea serialului fenomen „Clanul”. Actorul a povestit ce urmează să facă cu banii