- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

De necrezut! Doi poștași din Bacău au furat bani din pensiile oamenilor timp de trei luni. Cum s-a întâmplat totul

08 Apr, 17:00 • Constantin Cristina
Doi poștași din Bacău sunt acuzați că au luat bani din pensiile oamenilor, fără drept. Cum au reușit să păcălească oamenii timp de trei luni.
De necrezut! Doi poștași din Bacău au furat bani din pensiile oamenilor timp de trei luni. Cum s-a întâmplat totul

Pensionarii au rămas fără cuvinte când au aflat că poștașii care le livrau pensiile furau de la ei bani. Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Bacău au efectuat percheziții la locuințele celor doi poștași din localitatea Valea Sească, în vârstă de 58 și 48 de ani, care ar fi păcălit oamenii și le-ar fi furat din sume de bani, a anunțat antena 3 CNN.

Citește și: Atenție, români! Date de ultimă oră. Când vor intra pensiile în aprilie 2023?

„Din cercetări, poliţiştii de investigaţii criminale au stabilit că, în perioada 2020 – 2023, un bărbat de 58 ani şi o femeie de 48 ani, ambii factori poştali, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi procedat la înşelarea beneficiarilor de pensii de stat, alocaţii de stat, alocaţii suplimentare de stat şi ajutoare sociale.Aceştia ar fi reţinut fără drept sume de bani din drepturile cuvenite beneficiarilor şi nu ar fi înmânat cupoanele aferente pentru a nu se observa diferenţa de bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, agent şef adjunct Gabriel Dumitrache.

Doi poștași din Bacău au furat bani din pensiile oamenilor

Mai mult, cei doi ar fi luat de la pensionari și carduri sociale pe care le-au folosit pentru a cumpăra alimente. În urma verificărilor făcute de polițiști, aceștia ar fi confiscat mai multe mijloace materiale, iar procurorul de caz a instituit măsura sechestrului asigurator asupra sumelor de 11.760 euro, 160.117 lei și 80 lire sterline.

poștași
poștași

Infractorii sunt cercetați pentru înșelarea unor pensionari și beneficiari de alocații și ajutoare sociale cărora le-ar fi reținut fără drept sume de bani din drepturile cuvenite. Cercetările au fost desfășurate cu sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Bacău, potrivit Agerpres.

Pensiile vor întra mai devreme în aprilie

Marius Budăi, Ministerul Muncii și Solidarității, a declarat când vor putea beneficia românii de pensiile care urmează să vină chiar în luna curentă, aprilie.

În funcție de modalitatea pe care a ales-o fiecare persoană să primească banii, va influența data la care vor primi banii. Așadar, dacă au ales metoda clasică, să primească banii fizic, poștașii vor livra pensiile la domiciliul românilor până la data de 11 aprilie, iar cei care au optat pentru a primi banii pe card, pensiile vor fi virate în data de 10 aprilie, a anunțat ministrul Muncii.

Alte articole: Informații inedite din dosarul pensiilor ilegale. Polițiștii au descoperit cum își reduceau oamenii stagiul de cotizare cu 15 ani