Dragoș Pătraru a analizat etichetele mai multor tipuri de înghețată, iar lista totală este mult prea lungă pentru un astfel de produs. Printre ingredientele care nu au ce să caute într-o înghețată s-au regăsit caragenan și poliricinoleat.
Citește și: Dragoș Pătraru a dezvăluit care este singura înghețată din comerț. O caserolă costă doar 24 de lei
„Avem 21 g de grăsimi, 114,5 g de glucide, puțin peste 14 g de proteine. A fost foarte multă chimie, cum ne place nouă la acecastă rubrică. Mi-ar plăcea să cunosc un tehnician care face această rețetă să ne explice cum se ajunge aici. S-a încercat cu niște profesori de pe la facultăți, dar e clar că nu acolo le predau cât caragenan și poliricinoleat să pună la înghețată”, a spus Dragoș Pătraru, despre înghețata Napoca, pe Youtube.
„Luați-vă puțin timp și faceți acasă înghețată. Se face foarte, foarte ușor. Aveți milioane de rețete. Sau căutați alternative sănătoase pentru produsele care vă plac. Eu acasă folosesc acel termomix și am înghețată din banane sau alte fructe înghețate și îmi fac înghețată în 7-8 minute.
E atât de simplu să faci înghețată excelentă pentru copii acasă, fără scule din astea foarte scumpe. Acasă poți controla toate ingredientele. Când nu puteți face asta, puteți căuta produse cât mai curate, citind etichetele de pe spate, cu atenție”, a mai spus Dragoș Pătraru.