- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Dubaiul are ținte mărețe! Pe următorii 10 ani planul economic este de 8.700 de miliarde de dolari

05 Jan, 10:43 • Cornel Ghimeșan
Dubaiul a anunțat miercuri planul măreț pe care îl are pentru următorul deceniu. Dubaiul îşi propune să dubleze dimensiunea economiei sale în următorul deceniu şi să devină unul dintre ”primele 3 oraşe economice din lume”. Planul economic este de 8.700 de miliarde de dolari.
Dubaiul are ținte mărețe! Pe următorii 10 ani planul economic este de 8.700 de miliarde de dolari

Vești mari din Dubai. Șeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum a anunțat planul economic pe care îl are pentru următorii zece ani. Acesta se ridică la 8.700 de miliarde de dolari și vizează dezvoltarea comerțului, a investiţiilor străine şi a statutului său ca hub global, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Citește și: În doi ani, prețul mediu al mașinilor second-hand a crescut cu 46%. Volkswagen domină topul celor mai bine vândute din acestă categorie

„Dubaiul va fi unul dintre primele patru centre financiare globale, cu o creştere a investiţiilor străine directe, la peste 650 de miliarde AED (177 de miliarde de dolari) în următorul deceniu”, a scris şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, conducătorul Dubaiului, pe Twitter.

„Peste 300.000 de investitori la nivel mondial ajută la construirea Dubaiului în oraşul global cu cea mai rapidă creştere”, a mai adăugat acesta.

Dubai, plan economic de 8.700 de miliarde de dolari pentru 10 ani

În postare, șeicul a trecut în revistă o parte dintre cele 100 de proiecte care sunt planificate pentru următorul deceniu. Unul dintre proiectele vizate se referă la  creşterea comerţului exterior la 25.600 de miliarde de dirhami, de la 14.200 de miliarde de dirhami în ultimul deceniu.  De asemenea, Dubaiul își propune dublarea investiţiilor străine directe anuale la 60 de miliarde de dirhami anual şi  totodată creşterea cheltuielilor guvernamentale la 700 de miliarde în următorul.

Dubaiul are ținte mărețe! Pe următorii 10 ani planul economic este de 8.700 de miliarde de dolari
Dubaiul are ținte mărețe! Pe următorii 10 ani planul economic este de 8.700 de miliarde de dolari

Și sectorul privat este vizat de planul expus de Mohammed bin Rashid al Maktoum, care urmărește să crească investiţiile de la 790 de miliarde de dirhami în ultimul deceniu la 1.000 de miliarde de dirhami în următorul. Acesta a promis 100 de miliarde de dirhami în contribuţii anuale la economie din proiectele de transformare digitală.

Mohammed bin Rashid al Maktoum a anunțat că Dubaiul îşi dorește să devină unul dintre primele 3 orașe economice din lume și să își dubleze economia în următorul deceniu Această rezoluție a fost anunțată la doar câteva zile după ce Dubaiul a comunicat faptul că tada de 30% pe alcool va fi eliminată. Această modificare a fost adoptată pentru a stimula turismul și pentru a încuraja străinii să investească acolo. De altfel, aceasta este o politică pe care emiratul a aplicat-o în ultimii antri printr-o serie de reforme.

Alte articole: Imagini cu drona: Au început săpăturile la lotul 1 al Autostrăzii Moldovei (A7)

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult