- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Imagini cu drona: Au început săpăturile la lotul 1 al Autostrăzii Moldovei (A7)

05 Jan, 09:55 • Gabriela Andreescu
Grupul UMB, care a fost desemnat câștigător pe toate loturile A7 de la Buzău la Pașcani, a început primele săpături pe lotul 1 al autostrăzii. Mai exact, este vorba de săpături pentru gropile de cercetare arheologică
Imagini cu drona: Au început săpăturile la lotul 1 al Autostrăzii Moldovei (A7)

Pasionații de infrastructură au folosit drona pentru a surpinde imagini cu primele mișcări de pe lotul lotul autostrăzii A7 câștigat de grupul UMB, controlat de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. Imaginile au fost publicate pe forumul PeUndeMerg.ro al Asociației Pro Infrastructură (API), dar șii pe pagina de YouTube RedWhistler.

Primele ‘urme’ ale UMB la Buzău: au început săpăturile pentru gropile de cercetare arheologică pe tronsonul 1 din Autostrada A7, secțiunea Buzău – Focșani

Tronsonul 1 al Autostrăzii A7 (Buzău – Vadu Pașii) va fi construit de firma românească UMB și va avea o lungime de 4,6 km de autostradă (incluzând și un pod de peste 1,3 km peste Râul Buzău), precum și un drum de legătură de aproape 8 km ce va face conexiunea între DN2 (E85) la nord de Buzău și noua autostradă, completând astfel inelul de centură al orașului, spune autorul imaginilor.

Au început lucrările pe autostrada A7. Sursa imagini:  YouTube - RedWhistler
Au început lucrările pe autostrada A7. Sursa imagini: YouTube – RedWhistler

Ordinul de începere a lucrărilor pe A7 ar fi fost dat pe 5 decembrie 2022. Cum termenul de execuție este de 20 de luni, se estimează că lucrările vor fi finalizate în al treilea trimestru al anului viitor. „După cum ne-a obișnuit constructorul UMB, ne așteptăm ca și acest tronson de autostradă să fie finalizat la timp sau cel puțin fără întârzieri majore”, a adăugat autorul imaginilor.

Citește și: Minim istoric la Bâlea Lac: Cel mai mic strat de zăpadă din ultimii 45 de ani!

Același utilizator YouTube pasionat de infrastructură a postat o altă filmare unde este prezentată zona viitorului pod de 1,36 km peste Râul Buzău concomitent cu randarea 3D a podului, realizată de proiectantul Consitrans.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI) a emis pe 12 decembrie 2022 autorizație de construire pentru lotul 1 din Autostrada Buzău – Focșani (A7).

Contractele pentru execuția loturilor 1 și 4 din Autostrada Buzău – Focșani au fost semnate pe 6 septembrie 2022 cu firmele din grupul UMB:

– Lotul 1 Buzău – Vadu Pașii (km 0+000 – km 4+600) – 4,6 km, pentru 689,285 milioane de lei, fără TVA

– Lotul 4 Mândrești Munteni – Focșani Nord (km 71+500 – km 82+440) – 10,9 km, pentru 763,720 milioane de lei, fără TVA.

Termenul de execuție este de 20 luni de la data ordinului de începere a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 120 luni.

Citește și: În doi ani, prețul mediu al mașinilor second-hand a crescut cu 46%. Volkswagen domină topul celor mai bine vândute din acestă categorie

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult