- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Criza facturilor

După Lidl și Dedeman vrea sa închidă magazinele mai devreme de teama facturilor la energie! „Analizăm ideea de a închide mai devreme”

10 Oct, 09:02 • Cornel Ghimeșan
Retailerii din bricolaj sunt profund afectați de criza energetică și caută constant soliții pentru a-și reduce costurile. Decizia Lidl de a închide pentru a face economie ar putea fi adoptată și de Dedeman și alți jucători de pe piața bricolajului.
După Lidl și Dedeman vrea sa închidă magazinele mai devreme de teama facturilor la energie! Analizăm ideea de a închide mai devreme

Dedeman este unul dintre cele mai mari și importante magazine de bricolaj pe pe piața locală, dar se pare că indiferent de mărimea brandului, facturile enorme de energie îi afectează în mod egal. Aceștia iau în calcul să reducă programul. Dedeman spune însă că nu au luat încă o decizie în acest sens. Pe de altă parte alte branduri din domeniu au implementat deja această măsură. Artsani, un busi­ness în domeniul bri­co­la­jului, cu două ma­gazine în judeţul Pra­hova, a schimbat, în­ce­pând cu 3 octom­brie 2022, programul magazinului său din Ploieşti. Magazinul se închide cu o oră mai devreme pentru a reduce consumul de energie.

Te-ar putea interesa și: Micile SRL-uri scapă de controlul fiscului. Șeful ANAF: „N-o să irosesc forța de control ANAF controlând firmele mici”

Retailerii din bricolaj vor să închidă mai devreme de teama facurilor

După Lidl și Dedeman vrea sa închidă magazinele mai devreme de teama facturilor la energie! "Analizăm ideea de a închide mai devreme"
După Lidl și Dedeman vrea sa închidă magazinele mai devreme de teama facturilor la energie! „Analizăm ideea de a închide mai devreme”

„Am făcut nişte calcule şi am ajuns la concluzia că trebuie să ne gospodărim sin­guri, iar aceasta este o soluţie bună. Sperăm că astfel vom reduce cheltuielile”, a spus Oleg Tătaru, unul dintre acţionarii Artsani.

Artsani a fost pe plus în anul 2021, cifra de afaceri crescând cu 5% față de 2020, fiind de 173 de milioane de lei, cu toate acestea profitul a scăzut cu 9%. Tot în scădere a fost și numărul agajaților, care a ajuns de la 194 la 286, conform datelor furnizate pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Și Leroy Merlin caută soluții pentru a-și ușura povara facturilor, însă varianta pentru care optează francezii este puțin diferită. Aceștia nu vor să închidă mai devreme, ci au ales opțiunea de a investii în soluții pentru obținerea energiei din surse regenerabile.

Citește și: Vouchere sociale de 250 de lei. Octombrie aduce a treia tranşă pe carduri. Mulţi români riscă să piardă ajutorul social

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult