- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Familia cu 1.000 de lei buget pentru o vacanță, luată în râs de internauți „Ce vrăjeală intelectuală. Nu puneți botul. E lumea plină de impostori și farsori”

09 May, 19:36 • Constantin Cristina
O familie a strâns din greu suma de 1.000 de lei pentru o vacanță mai modestă și au apelat la rețelele sociale pentru câteva sfaturi de cazare mai ieftină. Cum au reacționat internauții.
Familia cu 1.000 de lei buget pentru o vacanță, luată în râs de internauți „Ce vrăjeală intelectuală. Nu puneți botul. E lumea plină de impostori și farsori”

Familiile cu copii sau fără copii nu vor să piardă distracția de anul acesta de pe litoralul românesc, așa că deja și-au făcut rezervările pentru sezon, însă alții încă mai așteptă la pâinea caldă dată pe gratis, a relatat ziare.com.

Citește și: O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo. Care sunt condiţiile puse

Familia cu 1.000 de lei buget pentru o vacanță, luată în râs de internauți

Așadar, este cazul unei familii care are un buget de vacanță de 1.000 de lei și încă așteaptă să pice din cer o ofertă generoasă pentru a petrece și ei o vacanță la mare, după ce nu au mai avut parte de una de peste 10 ani de zile, a scris unul dintre soți pe un grup de Facebook.

„Familia mea formată din doi adulți și un copil de 9 ani nu a mai avut o vacanță de foarte mulți ani, peste 10 ani. Anul acesta mi-aș dori tare mult să îmi duc copilul undeva însă bugetul este de maxim 1.000 ron, și acela tras de par. Poate pentru unii dintre voi vă pare o sumă minusculă, pentru mine înseamnă uneori două luni de hrană pentru familia mea. În cazul în care îmi puteți recomanda ceva pentru a-mi putea îndeplini visul de a-mi duce copilul în vacanță, va rog să o faceți. Mulțumesc!”, a scris acesta pe grupul Vacanțe do it yourself.

Acolo, mai mulți internauți au început să-i critice dur pe oameni, acuzându-i că, de fapt, este o înscenare și vor să le fure banii, iar alții s-au oferit cu cazări pe gratis sau cu asigurarea drumului.

„Ce vrăjeală intelectuală. Nu puneți botul. E lumea plină de impostori și farsori.”

„Mare grijă la țepe! Mai ales dacă vi se da un cont de revolut în care să virați bani.”

„Cu toată empatia pentru astfel de cazuri dureroase, trebuie să dau un avertisment: au mai circulat anul trecut pe alte grupuri mesaje de genul acesta (puțin diferit în care spunea că copilul ei n-a văzut marea și ar dori o recomandare pentru măcar o noapte de cazare ieftină de maximum 500 lei -și iar au sărit oameni inimoși cu sute de oferte în toată țară, ca apoi să fie demascați că sunt impostori.

Printre cei care ofereau daruri era un bărbat cu alură de bombardier de pe lista ei de prieteni, și răspundea ca să îi stimuleze și pe alții. (se vedea de la poștă în postările de pe conturile lor de fb ce hram purtau).E o adevărată strategie psihologică modestia ei. Acum respectiva femeie e anonimă.

Dacă greșesc, păcatul meu … dar prea seamănă cu fostele mesaje de pe alte grupuri (de părinți, călătorii etc – iar acolo mesajul era mereu copy paște pe toate grupurile. De ce? După atâtea oferte?) Fiindcă primeau bani în cont. Nu cred că ar fi onorat vreo cazare, dar acceptau bani. Un domn a demascat-o anul trecut, postând mesajul ei identic de pe alte grupuri, unde răspundea cu modestie tuturor. Dacă se limita la un grup, ar fi fost credibilă, la câte oferte și bani a primit. Și eu am căzut în duioșie și naivitate la citirea acestor postări, dar când a fost demascată am râs amar.”

vacanță pe litoral
vacanță pe litoral

„Scrieți-mi și mie să trimit o suma modică.”

„Scrieți și la mine în privat și contribui la această vacanță.”

„Dacă după vacanța la mare doriți să petreceți și la munte câteva zile, vă așteptăm cu drag, în funcție de disponibilitate, fără nici un cost în ceea ce privește cazarea în comuna Valea Doftanei, județul Prahova.”

„Vă rog contactați-mă în privat. Vă pot suplimenta bugetul.”

„Dacă doriți să vedeți Maramureșul, eu vă asigur cazarea într-o locație drăguță și transportul ca să vedeți toate locurile frumoase de pe aici.”

„Ofer gratis apartamentul meu din Mamaia Nord. Dacă doriți acolo, oricând cu drag!”

„În Maramureș ofer gratuit 3 nopți de cazare, depinde doar perioada, să avem disponibil, să mă contacteze doamna.”

„Dacă vă decideți, doresc să vă ajut cu transportul dus-întors, oriunde alegeți vacanța, cu mașina proprie. Vă rog să-mi scrieți în privat!”

Autorul postării a revenit cu o precizare fermă după ce s-au strâns zeci de comentarii.

„Rog administratorii să permită ștergerea acestei postări. Situația a degenerat foarte mult. Intenția mea nu a fost să inspir milă sau să primesc bani de la cineva. Bănuiesc că persoanele care au scris la această postare pot confirma sau infirma acest lucru. Vă mulțumesc!”

Alte articole: Care este stațiunea din România unde te poți bucura de cea mai pură apă termală. De 1 mai a fost plin!