- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo. Care sunt condiţiile puse

06 May, 22:45 • stefan.vlad
O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo. Chiar dacă multora le pare greu de crezut, acest vis, de a locui într-un loc frecventat de milionarii din toată lumea, poate să devină realitate dacă îndeplinești câteva condiții.
O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo. Care sunt condiţiile puse

O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo. Este vorba despre Sardinia, acolo unde peisajele de vis i-au cucerit pe oamenii bogați, care se întorc acolo de fiecare dată când au ocazia.

Sardinia, sau în italiană „Sardegna”, nu este o destinație principală mediteraneană, ci o insulă italiană sofisticată, la vest de Italia continentală și la sud de Corsica. Cu peste 1.800 km de coastă nealterată, este renumită pentru plajele frumoase, marea turcoaz și formațiunile stâncoase fascinante.

O insulă luxoasă din Italia îţi dă bani ca să te muţi acolo

Scopul programului lansat de autorități este să atragă cât mai mulți locuitori tineri, după ce au constatat că populația insulei este într-o continuă îmbătrânire. Pentru că nu își doresc ca locul să devină nepopulat, aceștia oferă bani cu care să îi încurajeze pe oameni să se mute în locuri cu o populație mai mică de 3.000 de locuitori.

Oamenii trebuie să se mute într-o proprietate cu normă întreagă și să solicite rezidență permanentă în maxim 18 luni după ce au ajuns pe insulă. Cu banii primiți, se presupune că oamenii trebuie să își achiziționeze o casă sau să renoveze o altă locuință, în care să poată să trăiască.

Aceștia pot primi maxim 15.000 euro, însă suma depinde de valoarea locuinței în care se vor muta. Regula importantă este ca banii să nu depășească jumătate din valoarea casei, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi: Românul care s-a întors acasă după 21 de ani petrecuți în Italia: „Eram realizat, dar inima mea era în România”

Cu ce sumă poți veni din Italia fără să o declari la vamă

Dacă intenţionaţi să intraţi sau să ieşiti dintr-o țară UE, inclusiv Italia, trebuie să știți că nu vi se permite să aveți la voi o sumă egală sau mai mare de 10.000 de euro, fără să fie declarată.

Italia
Italia

Nu există o limită de bani pe care o puteți avea la purtător, dar dacă suma depășește 10.000 de euro ea trebuie declarată la vamă. Pentru declararea în scris a instrumentelor de plată sub formă de numerar, solicitaţi agenţilor vamali formulare de declarare.

Legea italiană, prin Decretul de Lege nr. 195/20087, prevede la Articolul 3, punctul 1, că oricine intră sau iese din Italia cu o sumă egală sau mai mare de 10.000 de euro, este obligat să declare acest lucru la Agenția Vamală (Agenzia delle Dogane).