- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Fără beach-baruri la început de sezon estival. Administratorii de plaje se plâng pentru că nu îşi mai pot lua în timp util autorizațiile de funcționare

27 May, 15:27 • stefan.vlad
Fără beach-baruri la început de sezon estival. Mai sunt doar câteva zile până intrăm în luna iunie, iar administratorii de plaje se plâng pentru că nu îşi mai pot lua în timp util autorizațiile de funcționare, după ce Ministerul Mediului ar fi organizat licitaţiile mult prea târziu.
Fără beach-baruri la început de sezon estival. Administratorii de plaje se plâng pentru că nu îşi mai pot lua în timp util autorizațiile de funcționare

Fără beach-baruri la început de sezon estival. Nu putem să bem o cafea, nimic nu-i deschis. Facilităţile de consum lipsesc cu desăvârşire/ Am băut o cafea la primul hotel. La patru kilometri mai încolo/ Vin să mă relaxez, nu să car după mine. Serviciile la noi lasă de dorit, păcat, păcat că avem o ţară frumoasă„, spun câțiva turiști prezenți pe litoral.

Cauza sunt licitațiile pentru plajă organizate prea târziu, acuză operatorii din turism. Oamenii au primit în cele din urmă aprobare de la Apele Române pentru amplasarea beach-barurilor, dar mai au nevoie de multe alte autorizaţii şi avize ca să intre în legalitate.

Citește și: Revoltă la Mamaia! Operatorii de plajă lansează acuzaţii dure: „Au explodat şi suntem în ilegalitate”

Fără beach-baruri la început de sezon estival

Am depus pentru certificatul de urbanism. După aia, îţi trebuie de la Mediu, de la Sanepid, Ministerul de Interne, Ministerul Apărării Naţionale, de fapt Statul Major al Ministerului Apărării Naţionale pentru că eşti aproape de graniţă. Până în toamnă nu le obţinem!Începând de la 1500 de lei va fi amenda pentru cei care au pus pe plajă fără autorizaţie din partea Primăriei.”,

spune Lucian Popa, administrator de plajă, potrivit Observatornews.ro.

Pe lângă faptul că birocrația nu este deloc simplă, amplasarea unui beach bar pe plajă îi costă pe operatorii din turism de cinci ori mai mult faţă de anii trecuţi. Prin urmare, turiştii care vor veni aici ar putea să plătească preţuri mai mari la servicii sau chiar la produsele de la bar.

Noi până acum am avut opt cereri. Şase le-am emis foarte repede, o cerere a venit ieri, iar una a venit azi. În această săptămână, aceste certificate vor fi gata. De aici, trebuie să meargă la instituţiile avizatoare. Cred că acolo ar fi o problemă fiindcă aceea întârzie şi ar fi un termen de 30 de zile.

Problema ar fi la preţuri. Cel mai mic beach-bar, la cea mai mică plajă, discutăm de o sumă de 10 mii de euro pe care acest operator ar trebui să o achite.„, este explicația dată de George Măndilă, de la Primăria Constanţa.

La Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, de exemplu, nu există proceduri de urgentare, potrivit sursei menționate mai sus. Astfel, cu riscul de a fi amendaţi sau chiar somaţi să dărâme construcţiile, o parte din administratorii de plajă s-au apucat să ridice beach-barurile.