- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Revoltă la Mamaia! Operatorii de plajă lansează acuzaţii dure: „Au explodat şi suntem în ilegalitate”

24 May, 21:07 • Cornel Ghimeșan
Cele 126 de plaje de pe litoralul românesc scoase la licitație anul acesta au fost închiriate, pentru următorii doi ani, la prețuri uriașe. În plus, agenții economici trebuie să plătească și o taxă majorată pentru amplasarea beach-barurilor: 50.000 de lei pentru o construcție de 50 de metri pătrați.
Revoltă la Mamaia! Operatorii de plajă lansează acuzaţii dure: Au explodat şi suntem în ilegalitate

Revoltă la Mamaia! Pe lângă prețurile considerabile la care sunt închiriate plajele, agenții economici trebuie să plătească și o taxă majorată pentru amplasarea beach-barurilor, adică 50.000 de lei pentru o construcție de 50 de metri pătrați. Astfel, aceştia au fost puși în situația de a-i întâmpina pe turiști, la 1 iunie, cu plajele goale! Agenții economici susţin că, deși plătesc o foarte mulți bani pentru a administra suprafețele de nisip, birocrația îi tot încurcă.

Revoltă la Mamaia! Operatorii de plajă lansează acuzaţii dure: „Au explodat şi suntem în ilegalitate”

„Nu putem funcționa în legalitate cu beach-barurile, pe perioada sezonului estival 2023. Dacă vrem să funcționăm legal, ne trebuie un punct de lucru construit care se obține cu certificat de urbanism, cu avize de mediu, autorizație de construcție și autorizație de funcționare de la Primărie. Tot ce v-am spus eu acum, ca timp ar însemna luna octombrie, în cel mai fericit caz. Părerea mea este că Ministerul Mediului a transformat operatorii economici de pe litoralul Mării Negre într-o masă de infractori”, a declarat Constantin Cârlan, operator pe o plajă din Constanța,pentru Adevărul.

Citeşte şi: Marius Budăi, anunț de ultimă oră pentru profesori: ”Salariile se aduc la nivelul prevăzut în grila aferentă anului 2022″

Primăria Constanța a reacţionat şi a anunţat că va urgenta procesul.”Direcția de Urbanism este pregătită să preia toate documentațiile și să le rezolve la foc automat. În primul rând, ar fi certificatul de urbanism. De aici trebuie să meargă la instituțiile avizatoare. Cred că acolo va fi o problemă pentru că aceia întârzie și oferă un termen de 30 de zile. Când se vor întoarce la noi pentru autorizația de construire le-am promis că le-o dăm în trei- patru zile. Știam că se va ajunge aici și am dedicat o linie de funcționari special pentru această situație” a declarat George Mandilă, președintele Organizației de Management Destinația Constanța și Mamaia.

Citeşte şi: Vrei să mergi la sigur și să obții o mărire de salariu? Iată argumentele care îți pot asigura succesul în această direcție

În asteptatea avizelor, operatorii au început să monteze măcar umbrele și sezloguri, pentru ca turiștii ce vor veni de Rusalii să nu îi găsească cu plajele goale. Spun că, deși au investit mai mult decât se așteptau, tarifele pe plajă nu vor crește.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult