- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Gabriel Rusu, șeful de promoție din Vatra Dornei, a făcut zilnic naveta 40 de kilometri pentru a ajunge la școală. A terminat liceul cu 10 pe linie

23 Jun, 13:55 • Bocioacă Bianca
Gabriel Rusu este un elev de nota 10, care a făcut zilnic naveta 40 de kilometri pentru a ajunge la școală și care a reușit să termine liceul ca șef de promoție.
Gabriel Rusu, șeful de promoție din Vatra Dornei, a făcut zilnic naveta 40 de kilometri pentru a ajunge la școală. A terminat liceul cu 10 pe linie

Gabriel Rusu este șeful de promoție de anul acesta de la Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei, terminând cu nota 10 pe linie. Are 19 ani și este din localitatea Ciocănești, de unde, timp de patru ani, a făcut zilnic naveta. A parcurs, în fiecare zi, peste 40 de kilometri dus-întors, dar efortul nu l-a speriat deloc.

„Nu sunt tocilar, eu nu pot reține învățând pe de rost, ci doar logic, pe baza unor asocieri, a unor imagini și a unor rezumate. La clasă eram atent, receptiv, iar acasă lăsam undeva la 20 – 30% pentru aprofundare. Nu am avut niciodată nevoie de meditații, nici acum pentru bacalaureat, având în vedere că cerințele examenului sunt din materia de liceu, nu văd de ce aș avea nevoie”, a declarat Gabriel Rusu, potrivit monitorulsv.ro.

Citește și: Mai mulți bani pentru profesorii care corectează lucrările la Bacalaureat și Evaluarea Națională. Ordinul a fost semnat astăzi. Ce sume vor primi cadrele didactice

Gabriel Rusu, un elev de nota 10

Adeolescentul a absolvit clasa de științe ale naturii, fiind preocupat de științele exacte – fizică, biologie, matematică, și vrea să urmeze Medicina.

„Au fost ani de care îmi amintesc cu plăcere, asta și datorită dirigintelui nostru, prof. Mihai Cioată, care a avut grijă să formăm un colectiv unit, închegat. Din păcate, la jumătatea clasei a IX-a a intervenit pandemia care a întrerupt cursul normal și care ne-a ținut un an și jumătate în online. Am pierdut mult pe partea socială, dar pe partea de lecții, noi am făcut cursuri în online regulat, profesorii s-au preocupat, ne-au trimis constant materiale”, a mai spus Gabriel.

Citește și: Povestea hilară a unui milionar. Bărbatul se pregătește să susțină pentru a 27-a oară examenul de Bacalaureat

Cursurile online au însemnat pentru Gabriel Rusu sistarea temporară a navetei, din cauza căreia pierdea foarte mult timp.

„Erau cam 40 de minute dus, 40 de minute întors. Plecam la 7.20 dimineața și ajungeam aproape de 15.00. Mai rău a fost în clasele a IX-a și a X-a, când am prins niște autobuze mici, microbuze aglomerate și mie îmi era rău de mașină. Microbuze de 20 de locuri în care eram 40 de persoane. Exceptând partea asta, e obositor, dar și frumos, mai ai ocazia să socializezi și devine rutină la un moment dat”, a mai spus elevul sârguincios.