- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Povestea hilară a unui milionar. Bărbatul se pregătește să susțină pentru a 27-a oară examenul de Bacalaureat

08 Jun, 23:45 • Lupu Alexandra
Nu este o glumă! Un milionar dă bacalaureatul pentru a 27-a oară.
Povestea hilară a unui milionar. Bărbatul se pregătește să susțină pentru a 27-a oară examenul de Bacalaureat

Liang Shi are o avere de invidiat, dar cu toate acestea, el nu a reușit niciodată să promoveze gaokao, echivalentul examenului de Bacalaureat în China, așa cum își dorea dintotdeauna, pentru a deveni intelectual, spune g4media.ro. Milionarul are 56 de ani și se pregătește să dea pentru a 27-a oară examenul.

Un milionar dă bacalaureatul pentru a 27-a oară

Liang Shi are cu ce să se mândrească, din punct de vedere social. Bărbatul și-a început cariera și viața profesională printr-un job umil, atunci când a lucrat într-o fabrică, iar în cele din urmă, a ajuns să-și înființeze propria companie de materiale de construcții și a ajuns milionar. Cu toate acestea, bărbatul în vârstă de 56 de ani a avut dintotdeauna o supărare: nu a promovat niciodată bacalaureatul și nici examenul de admitere în instituțiile de învățământ superior.

Pentru a fi competitiv printre cele 13 milioane de candidați, milionarul susține că a dus o „viață de călugăr”, timp de câteva luni. În fiecare zi s-a trezit în zori și s-a cufundat în manuale timp de 12 ore pentru a se pregăti de examen. Liang Shi a declarat că situația este neplăcută pentru el, fiindcă își dorea să devină intelectual.

Citește și despre: Angajatorii încep să fugă de Generația Z. „Le-am spus că iubiții lor nu pot sta cu ele în timpul serviciului”. Cazul hilar al unor chelnerițe din Bucuresti

„Este neplăcut să mă gândesc că nu am reușit să merg la universitate”, declară milionarul.

„Îmi doream cu adevărat să merg acolo și să devin un intelectual”, completează el.

În ultimele 4 decenii, milionarul și-a încercat norocul de 26 de ori. De fiecare dată, nota nu a fost suficient de mare pentru a promova examenul. Prima oară, bărbatul din China a susținut examenul în 1983. Atunci avea doar 16 ani. Ulterior, timp de aproape 10 ani, l-a susținut din nou, din dorința de a-l promova.

Liang Shi, milionar
Liang Shi, milionar

În 1992, autoritățile au restricționat accesul la gaokao pentru liceenii și studenții universitari cu vârsta sub 25 de ani. Limita a fost ridicată în 2001, atunci când milionarul nu s-a putut abține și s-a gândit să-și încerce iar norocul.

Povestea lui a fost preluată rapid de presa locală. Mulți oameni s-au întrebat dacă nu cumva o face doar pentru publicitate. Milionarul nu a stat pe gânduri și a ținut să răspundă public, afirmând că nimeni n-ar face așa ceva.

„Nimeni în deplinătatea facultăților mintale nu și-ar petrece zeci de ani învîțând pentru gaokao doar pentru un truc publicitar”, spune bărbatul.

Vezi și: Franța ia măsuri drastice pentru a crește nivelul de studiu al elevilor! Orele de dictare vor fi obligatorii