- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Gestul banal al unui clujean care i-a adus furia vecinilor săi: „Am fi foarte recunoscători dacă ați încerca să faceți ceva în privința asta”

31 Mar, 21:35 • Adrian Popovici
Locatarii unui bloc din Cluj au fost revoltați de faptul că unul dintre vecini tușea în mod constant și i-au lăsat acestui un mesaj care a ajuns viral în toată țara.
Gestul banal al unui clujean care i-a adus furia vecinilor săi: „Am fi foarte recunoscători dacă ați încerca să faceți ceva în privința asta”

Unul dintre cele mai cunoscute cartiere din Cluj,  mai exact un bloc aparent liniștit din zona Mănăștura devenit scena unui scandal neobișnuit, provocat de un gest aparent banal: tusea. Un simplu gest, care în mod normal trece neobservat, a stârnit valuri de nemulțumire printre locatari, ajungând să devină subiect de dezbatere la nivel național, după cum arată Cancan.

În mijlocului acestei controverse din Cluj, se află un bărbat, rezident al blocului respectiv, ale cărui sesiuni de tuse, care ar fi avut loc atât dimineața cât și seara, au fost suficiente pentru a-i deranja și a-i enerva pe vecinii săi. Cu toate că tușitul este o reacție naturală a organismului, situația a devenit tot mai tensionată odată cu repetarea acestui gest, fără o aparentă îmbunătățire a stării de sănătate a acestuia.

Clujenii au simțit nevoia să își exprime frustrările și să încerce să găsească o soluție la această problemă. Astfel, un mesaj direct și ferm a fost transmis locatarului care tușea sugerându-i să găsească o modalitate de a-și proteja sănătatea și, implicit, de a menține o atmosferă liniștită și agreabilă în jurul blocului.

Te-ar putea interesa și: Regula pe care trebuie să o respecte toți românii care locuiesc la bloc. Ce nu ai voie să depozitezi la boxă

Mesajul pe care l-a primit clujeanul de la vecinii săi

„Vă transmitem o rugăminte în legătură cu zgomotele pe care le faceți seara și dimineața atunci când tușiți. Din păcate, pereții acestui bloc nu au izolație fonică.

Sperăm că sunteți în căutarea unei soluții pentru sănătatea dumneavoastră și înțelegem că trebuie să vă simțiți bine. Totuși, sunetul tusei este puternic și deranjează. Ne trezește din somn. Am fi foarte recunoscători dacă ați încerca să faceți ceva în privința asta, mai ales că se întâmplă de câteva zile bune.

Vă mulțumim anticipat pentru efortul depus pentru a menține o atmosferă liniștită în vecinătatea noastră”, se arată în mesajul semnat de locuitorii acestui bloc din Cluj.

Cu toate acestea, situația nu a fost singulară. Alți locatari din Cluj-Napoca s-au confruntat cu probleme similare, iar unele cazuri chiar au avut o tentă absurdă și comică. Un exemplu notoriu este taxa de înmormântare descoperită pe tabelul de întreținere. Locatarii au fost uimiți să descopere că sunt nevoiți să plătească o „taxă de înmormântare” pentru o vecină despre care nimeni nu știa nimic.

Această poveste bizară a ajuns să fie discutată și de autoritățile locale, cu locuitorii care au făcut plângeri la Primărie pentru a clarifica aceste „taxe” neobișnuite și pentru a soluționa problemele de conviețuire în blocuri.

Citește și: Atenție! Dacă stai la bloc respectă această regulă în 2024 sau riști o amendă colosală!

Tags: