- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Glovo a dat lovitura pe piața din România! Gigantul ia în calcul să livreze și haine pe modelul din Spania

01 Jul, 18:43 • Cornel Ghimeșan
În doar cinci ani Glovo a reușit să dea lovitura, ajungând lider de piața în ceea ce privește sectorul livrărilor. Din acest motiv, compania are o strategie foarte bine pusă la punct pentru a se extinde. Alexandra Dinovici, directoarea generală a companiei, a dat declarații cu privire la care sunt țintele vizate pentru următoarea perioadă.
Glovo a dat lovitura pe piața din România! Gigantul ia în calcul să livreze și haine pe modelul din Spania

Glovo România se numără printre principalii actori de pe piața serviciilor de livrare în țara noastră. Compania are planuri ambițioase pentru viitor, având în vedere că într-un interval de doar cinci ani de la înființare a reușit să se extindă în 75 de orașe. Pe lângă aceasta, conform declarațiilor oficiale, Glovo își propune să se extindă în domeniul comerțului rapid, precum și în furnizarea serviciilor de livrare de la supermarket. Alexandra Dinovici, directorul general al companiei, a discutat despre obiectivele pe care Glovo România le-a stabilit pentru perioada următoare.

Citește și: Creierul celei mai mari fraude bancare din istoria recentă a României scapă de condamnarea la închisoare. Cum a păcălit oamenii timp de 7 ani și i-a lăsat fără 8.4 milioane de euro

„Pentru noi, până anul trecut a fost foarte important să securizăm acoperirea la nivel național, am ajuns într-un punct în care suntem foarte maturi. Este momentul ca toată energia pe care noi am depus-o ca să ne extindem foarte repede să fie completată și de un pas în lateral în care ne uităm cum consolidăm business-urile construite în aceste 75 de orașe.

Cred că a venit momentul să ne mutăm de la cantitate la calitate și să construim pe toți indicatorii care vor face la nivelul fiecărui oraș. Pentru că pentru noi este important și nivelul macro al întregii țări, dar și la nivelul fiecărui oraș care fac afacerea stabilă și îi dă continuitate”, a spus Alexandra Dinovici.

Alexandra Dinovici a dezvăluit direcția strategică pe care Glovo intenționează să o urmeze în viitorul apropiat. Ea a oferit informații suplimentare cu privire la strategiile prin care compania își va consolida prezența pe piața din România.

„Primul pilon este să ne consolidăm performanțele la nivelul fiecărui oraș. Al doilea pilon pentru noi este să susținem verticala de comerț rapid, de Q Commerce. Aceasta crește cu o cifră dublă, trebui accelerată. Este foarte mult potențial în România. Și în Europa de Est, dar în special în România.

Vrem să facem acest lucru prin diversificare categoriilor. Dincolo de food, ne concentrăm să asigurăm varietate și la sectorul non-food, dar și de servicii. Investigăm și partea de servicii. Bineințeles, ne interesează și îmbunătățirea experienței utilizatorului în aplicația, cu atât mai mult pentru segmentul de comerț rapid, unde e un amplificator.

Ne interesează, de asemenea, accelerarea verticalei de supermarket. Noi lucrăm aproape cu toți jucătorii din retail, adică hipermarketuri și supermarketuri. Avem o traiectorie pozitivă, cu o cifră dublă de creștere și pentru noi e focus să continuăm să accelerăm acest trend, care, la rândul lui, joacă un rol mai amplu pentru că susține penetrarea categoriei și dezvoltarea întreg ecosistemului de comerț rapid din România”, a explicat aceasta.

Glovo își propune să lanseze serviciul Fashion

Glovo operează în prezent în 25 de țări, atât în Europa, cât și în alte regiuni, iar România ocupă locul al doilea în ceea ce privește numărul de comenzi și locul al treilea în ceea ce privește valoarea acestora. În decursul celor cinci ani de activitate în România, platforma a înregistrat peste 66 de milioane de comenzi și a colaborat cu peste 12.000 de locații partenere active.

Potrivit reprezentanților companiei, valoarea comenzilor a înregistrat o creștere de 45% față de anul precedent. Cel mai scump comanda înregistrată pe Glovo a fost efectuată de un utilizator care a comandat produse de la un supermarket în valoare de aproximativ 12.000 de euro.

La ora actuală, flota de curieri parteneri a companiei a înregistrat un număr de peste 6.500 de membri activi. Cel mai frecvent utilizat mijloc de transport în activitatea de livrare este mașina, urmată de bicicletă și scuter. Un record notabil este deținut de un curier care a livrat aproape 34.000 de comenzi pe parcursul celor 5 ani de activitate. Din totalul de 6.500 de curieri, 10% provin din afara României.

Există posibilitatea ca Glovo România să lanseze serviciul Fashion, care în prezent este disponibil doar pe piața din Spania. Glovo Fashion reprezintă o nouă secțiune a aplicației care le permite utilizatorilor să comande articole de modă și accesorii online și să le primească la domiciliu. Acest serviciu a fost lansat în Madrid și Barcelona începând de această primăvară și cuprinde deja o selecție de peste 40 de branduri.

„Există ambiția de a lansa Glovo Fashion și în România, dar e o discuție foarte lungă. E o ambiție complexă din punct de vedere al integrării serviciului în platformă. Cred că vom face pași în sensul în care vom porni mai întâi de la ce se întâmplă în Barcelona și apoi vom vedea și vedem deja prin felul în care ne raportăm la Business Plan și la tot ce avem în desfășurare când putem să extindem și în România”, a precizat Alexandra Dinovici.

Alte articole: Fabrică belgiană de baterii pentru mașini electrice la Galați. Investiția de un miliard de euro va crea 8.000 de locuri de muncă, într-un județ cu 10.000 de șomeri

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult