Astăzi, sortimentele de gogoşi s-au diversificat. Gogoşile cu lingura, minciunelele sau langoşii au cam fost daţi uitării de când pe rafturile cofetăriilor, patiseriilor şi supermarketurilor au apărut celebrele donuts cu tot felul de umpluturi şi de glazuri.
Cu toate astea, să recunoaştem că fiecare dintre noi tânjeşte, când şi când, după preparatele din copilărie, unul dintre puţinele moduri în care ne putem reîntoarce în acea perioadă.
Citeste si Rețetă delicioasă de weekend! Găluște cu prune la tavă, prăjitura reinterpretată care cucerește
Gogoşile simple, rapide sunt o metodă potrivită de a te întoarce în timp, într-o perioadă lipsită de griji. În rândurile următoare, îţi propunem o reţetă delicioasă de gogoşi cu iaurt, care se prepară cât ai bate din palme, din ingrediente puţine. Descoperă reţeta bucataras.ro
Într-un bol, se pun făina, un praf de sare, praful de copt, zahărul și se amestecă ușor. Se adaugă uleiul, esență de vanilie și iaurtul. Pentru început, aceste ingrediente trebuie amestecate uşor cu o lingură, apoi frământate cu mâna până ce aluatul devine omogen.
Citeste si Cum să-ți faci propriul mochi acasă în doar câteva minute. Rețetă virală cu foi de orez și înghețată
Din aluat se formează biluțe de mărime potrivită, care se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei încins.
După ce s-au rumenit, gogoşile se scot din tigaie şi se aşază pe un platou pe care, în prealabil, s-a aşezat hârtie absorbantă. Deasupra lor se presară zahăr amestecat cu scorțișoară.
Este de preferat să fie servite calde, dar sunt la fel de delicioase şi dacă se răcesc. Nu se recomandă, totuşi, să fie consumate a doua zi, întrucât îşi pierd din savoare, iar textura nu mai este la fel de pufoasă.