- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Greșeala de neiertat comisă de mulți români în trafic! Majoritatea cred că este legal, însă amenda este usturătoare: 5.000 de lei!

19 Nov, 17:11 • Fundeanu Madalina
Un bărbat din Botoșani a avut parte de sancțiuni drastice în trafic, după ce a fost prins transportând oameni în regim de taxi, fără a avea autorizație în acest sens. Acesta a primit amendă de 5.000 de lei, iar permisul i-a fost luat!
Greșeala de neiertat comisă de mulți români în trafic! Majoritatea cred că este legal, însă amenda este usturătoare: 5.000 de lei!

Toți românii trebuie să fie foarte atenți. Autoritățile pot emite sancționări drastice și pot lăsa șoferii cu o gaură uriașă în buget, dacă recurg la acest gest în trafic, la care mulți sigur nu s-ar fi gândit. Așadar, te poți alege cu o amendă uriașă, dacă faci această greșeală. Mulți șoferi nici nu-și dau seama la ce riscuri se supun, dacă iau persoane la ocazie ori transportă oameni fără să aibă autorizație. Un botoșănean a fost dur sancționat, după ce polițiștii l-au oprit pentru un control, apoi au făcut o descoperire „surpriză” în autoturismul lui, potrivit Cancan.ro.

Amendă de 5.000 de lei pentru cine face această greșeală în trafic!

Nu mai este niciun secret faptul că amenzile sunt din ce în ce mai aspre pentru șoferii care nu respectă legile. Autoritățile fac tot posibilul pentru a le oferi tuturor siguranță în trafic, așa că fac tot mai multe controale. Sigur că, fiecare amendă este dată pe măsura faptei conducătorului auto.

amendă
amendă

Citește și: Poliția Locală București a dat cea mai mare amendă din istorie: 35 de milioane de euro. Nicușor Dan: „Felicit Poliția Locală pentru acest gest. Am avut de-a face cu o bătaie de joc”

Este și cazul unui bărbat de 69 de ani din Botoșani, care a recurs la un gest inconștient. Acesta a fost tras pe dreapta, pe data de 4 noiembrie, de către oamenii legii, care l-au supus unui control. Șoferul avea mașina plină cu oameni, pentru că îi transporta în regim de taxi. A dorit, cel mai probabil, să facă bani pe această cale, însă nu s-a gândit nicio secundă că este nevoie și de o autorizație pentru acest lucru.

După ce polițiștii i-au explicat ce greșeală a comis, aceștia i-au aplicat și o sancțiune usturătoare: suma de 5.000 de lei! Bărbatul s-a ales și fără permisul auto. Acesta a fost prins în timp ce transporta oameni în regim de taxi, fără să fie autorizat în acest sens. Drept răsplată, autoritățile i-au luat permisul și i-au dat o amendă usturătoare.

„La data de 4 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control, pe strada Sucevei, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un bărbat, de 69 de ani, din comuna Corni.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta transporta persoane, în regim taxi, fără a fi autorizat în acest sens. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 5.000 de lei, totodată fiind dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului”, au transmis oamenii legii.

Vezi și: Restaurantul a devenit celebru după ce a primit bacșiș de 10.000 $. A doua zi, proprietarii au primit zeci de cereri de angajare