- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

HoReCa și Turism, nevoie urgentă de personal! Sezonul estival la un pas de deschidere. Iată ofertele de joburi disponibile

30 Apr, 12:23 • Constantin Cristina
HoReCa și Turismul au mare nevoie de personal și oferă cât mai multe joburi pentru sezonul estival, care mai are mai puțin de două luni până la deschidere. Iată ce salarii sunt oferite.
HoReCa și Turism, nevoie urgentă de personal! Sezonul estival la un pas de deschidere. Iată ofertele de joburi disponibile

În două luni începe sezonul estival, iar HoReCa și Turismul sunt la mare căutare de personal. Angajatorii vor urgent să-și mărească echipele cu muncitori sezonieri pentru a reuși să facă față sezonului care urmează să vină, a transmis wall-street.ro.

Citește și: Oferta de muncă pentru sezonieri în HoReCa şi turism a crescut cu 25% într-o lună. Ce salarii le oferă angajatorii românilor

HoReCa și Turism, nevoie urgentă de personal

Potrivit datelor de pe platforma de recrutare BestJobs, numărul ofertelor a crescut semnificativ cu 25% în aprilie, comparativ cu începutul anului. La fel, sunt în creștere și domeniile în Vânzări și Construcții, cu 15%, respectiv 17%, mai multe decât în ianuarie.

„HoReCa și Turismul sunt încă în proces de redresare după efectele crizei sanitare, care au accentuat deficitul de personal și au creat o problemă constantă pentru antreprenorii din aceste domenii. Tocmai de aceea, căutările pentru lucrători sezonieri care să poată gestiona activitatea specifică verii au început deja. În ciuda unei creșteri considerabile a locurilor de muncă disponibile pe BestJobs, aplicările au crescut doar cu 10%, ceea ce anunță o întârziere în găsirea de personal suficient. Cu toate acestea, putem anticipa că aplicările se vor intensifica odată cu începerea vacanței de vară, întrucât o parte semnificativă a personalului sezonier din HoReCa și Turism vine, de regulă, din rândul studenților și al liceenilor”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Oferte de muncă HoReCa

HoReCa caută cel mai mult personal pentru barista și ospătari, oferind un salariu de 500 și 800 de euro/lună, iar în Constanța se caută și bucătari pentru un salariu cuprins între 1.000-1.500 euro/lună.

Oferte de muncă în Turism

De asemenea, și în Turism sunt căutați muncitori pentru postul de ghid turistic sau asistent recepție acordă un salariu 500-900 de euro, pentru manager de restaurant acordă un salariu 900-1.200 de euro, 800-1.400 de euro pentru un coordonator evenimente și 1.000-1.500 euro pentru un manager de hotel.

joburi HoReCa
joburi HoReCa

Oferte de muncă în Vânzări

În Vânzări, numărul de aplicări se menține constant de la începutul anului, iar cele mai frecvente roluri pentru care angajatorii cu activitate sezonieră recrutează în prezent pe BestJobs sunt Agent Vânzări în județul Constanța, cu salarii între 600 și 800 euro lunar, și Agent Call-center part-time sau sezonier, cu un venit lunar net de 500-750 euro.

Oferte de muncă în Construcții

În Construcții, care este un domeniu din ce în ce mai activ, aplicările pentru joburi au crescut și ele cu 25% în ultimele două luni. Pentru postul de instalator aer condiționat, pot câștiga între 700-1.000 de euro lunar, iar cei pentru Lucrător întreținere clădiri, 500-700 euro net lunar.

Alte articole: Joburi disponibile în HoReCa și turism. Ce salariu poate câștiga un ospătar: „De regulă, solicitările vin din partea studenţilor şi liceenilor”